Skyrim får 360-eksklusivt DLC

I alle fall i 30 dager.

Nedlastbart betalinnhold som lanseres kort etter at et spill har kommet i butikk har blitt en viktig måte for spillutviklere og -utgivere å tjene penger på, og det har også blitt en del av plattformkrigen mellom konsolleierne.

At rollespillet The Elder Scrolls V: Skyrim vil få nedlastbart betalinnhold overrasker nok ingen. Men hvis du planlegger å spille den etterlengtede tittelen på PC eller PS3 ved lansering slipper du å vurdere om du skal kjøpe ekstrainnholdet eller ikke, for den beslutningen har Microsoft og Bethesda tatt for deg.

De to første nedlastbare pakkene blir nemlig kun å finne på Xbox 360, hvor de vil være eksklusive i 30 dager.

Mystisk sted i Skyrim.

Det er ikke oppgitt noen grunn for dette, men Microsoft har utvilsomt åpnet lommeboka for å gi Xbox 360 en fordel i forhold til de andre plattformene. I forrige uke sa Microsofts europeiske Xbox-sjef, Chris Lewis følgende:

– Vi vil åpenbart forsøke å beskytte vårt område så godt vi kan, og få eksklusivitet. Jeg kan ikke gå inn på spesifikke vilkår, men du kan være sikker på at vi alltid vil forsøke å maksimere vår fordel for å sørge for at vi stiller likt med konkurrentene, eller stiller med fordeler så ofte som mulig.

Dette er forøvrig ikke den eneste Skyrim-nyheten vi har fått. Nettstedet Ripten postet nylig en sniktitt på spillet hvor de bekreftet at det får vampyrer, i alle fall som fiender. I tidligere Elder Scrolls-spill har det vært mulig å bli smittet av vampyrene og bli en nattens jeger selv, så sjansene er vel store for at det samme gjelder Skyrim.

Ellers kan vi lese at Elder Scrolls-produsent Todd Howard er svært glad for at folk ser ut til å like spillene deres:

– Vi er takknemlige for at folk liker spillene våre, for de er sinnssyke, store prosjekter som vi er glad i, og det er ikke så mange som lager slike spill. Så det faktum at de har oppnådd suksess, og dermed sikrer at vi kan fortsette å lage dem, er ekstremt tilfredsstillende.

Skyrim slippes 11. november. Sjekk vår spillkalender for å se når de andre spillene du gleder deg til dukker opp.

Siste fra forsiden