Skytespill forbedrer hjernens evner

Studier peker på skytespillsjangren som en glimrende hjernetrener.

Ifølge det amerikanske psykologiske tidsskriftet Scientific American Mind påvirker skytespill hjernen positivt. Dette melder Vårt Land.

Det amerikanske tidsskriftet har gjennomgått flere studier som tar for seg hvilken virkning actionspill har på forskjellige ferdigheter. Spiller man denne typen spill øker evnen til å fatte beslutninger, resonere seg frem, og det blir lettere å styre oppmerksomheten. På toppen av hjerneforbedringslisten ligger visst nok spill som foregår i første person.

I en av studiene, utført av nevroforsker Daphne Bavelier, skulle deltakerne telle hvor mange firkanter som blinket samtidig på én skjerm. Dette målte hvor stor kapasitet deltakernes oppmerksomhet hadde. De personene som regelmessig pleide å spille videospill scoret bedre på denne øvelsen enn de som holdt seg unna spill. Spillerne hadde også større evne til å se detaljer i rotete omgivelser, en egenskap som er viktig for å utvikle leseferdighet.

Hva med litt Call of Duty på hjernetrimprogrammet?

Drosjesjåfører har lignende utbytte

Selvfølgelig er det ikke slik at dette er evner man ikke kan opparbeide seg ved å gjennomføre lignende krevende aktiviteter. Psykolog Bente Arntzen forteller for eksempel til Vårt Land at drosjesjåfører blant annet har større områder i hjernen som tolker og oppfatter romslige bilder bedre enn de som ikke kjører like mye.

I februar i fjor skrev Gamer.no-journalist Kjersti Stuestøl en omfattende kommentar om ulike studier som peker på hvordan spill kan være bra for hjernen, men tok også frem studier som viste at synet, finmotorikk og andre evner forbedres med spilling.

Les også: Kommentar: Spilling er bra for deg Les også: Kan Kinect diagnostisere autisme?

Siste fra forsiden