Slik blir flerspillerdelen i Watch Dogs

Ubisoft har sluppet lang og grundig video fra hackerspillet.

Etter at Ubisoft trakk sløret av åpen verden-spillet Watch Dogs i 2012 har utgiveren porsjonert ut stadig flere opplysninger om spillet, som går ut på å løse oppdrag gjennom blant annet strategisk hacking av forskjellige objekter.

Hittil har vi fått vite at de fleste oppdragene i spillet kan løses uten bruk av vold, at PlayStation-utgaven får eksklusivt innhold og hva som blir minstekravene for å kjøre spillet på høyeste grafikkinnstilling.

Nå har Ubisoft også tenkt å dra sløret av flerspillerfunksjonen i Watch Dogs for alvor, noe de gjør i form av et ferskt videoklipp som er lagt ut på YouTube.

I flerspillmodusene brukes omgivelsene til å herse med andre spillere.

Tre moduser

I klippet, som varer hele ni minutter, får vi se spillets tre flerspillermoduser i aksjon, kalt «Online Hacking Contracts», «ctOS Mobile Companion App» og «Competitive Decrytion Combat».

Førstnevnte modus går ut på å lete etter andre menneskestyrte figurer i spillet for å forsøke å hacke dem. Samtidig er man selv også hele tiden i fare, og om det skulle skje er det om å gjøre å finne hackeren og avverge angrepet.

ctOS Mobile Companion App er en applikasjon til Android og iOS som brukes til å hacke og kontrollere elementer i spillverdenen til en annen spiller via mobiltelefonen, slik som politiet, helikoptre og andre ting. Spilleren må fullføre løp gjennom byen via ulike sjekkpunkter mens mobilbrukeren forsøker å stanse ham med mange ulike virkemidler.

Lagspill med dekryptering

Den siste modusen, Competitive Decryption Combat, er en lagbasert flerspillermodus hvor lagene skal få tak i datafiler som må dekrypteres. Når et lag får tak i filen kan det andre laget forstyrre og ødelegge dekypteringen ved å hacke seg inn i omgivelsene, eller eventuelt ved å bekjempe motstanderene i kamp.

Watch Dogs lanseres til PlayStation 3, PlayStation 4, Windows, Wii U, Xbox 360 og Xbox One den 27. mai. Demonstrasjonvideoen av flerspillerfunksjonen kan du se under.

I Watch Dogs kan nesten alt hackes: Det var grunnen til at spillet ble forsinket »

Siste fra forsiden