Slik blir kampsystemet i Mass Effect: Andromeda

Ny video gir innsikt i våpen, ferdigheter og mer.

Vi har allerede et ganske godt innblikk i hva vi kan forvente oss fra det neste kapittelet i Biowares storslåtte science fiction-epos Mass Effect, men nå har studioet vært elskverdige nok til å dele enda mer. Denne gangen har det dukket opp et klipp som fokuserer spesifikt på kamp-aspektet ved spillet.

Den nye videoen, som du kan se øverst i artikkelen, varer i fem og et halv minutt og gir oss innblikk i hvordan selve kampene utspiller seg, samt våpen- og ferdighetssystemet.

I videoen opplyses det blant annet at Mass Effect: Andromeda opererer med fire våpenkategorier; pistoler, hagler, skarpskytterrifler og automatvåpen – i tillegg til en rekke ulike nærkampvåpen. Samtlige våpen er tilgjengelige for alle spillere, og det er ingen klasserestriksjoner.

Tre teknologityper

Ellers får vi vite at alle våpen og alt utstyr i spillet er inndelt i tre teknologityper basert på hvor de kommer fra. Én type baserer seg på fysiske prosjektiler med høy gjennomslagskraft. En annen våpentype er strålebaserte med høy presisjon og ubegrenset ammunisjon, men med nedkjølingsperioder.

Ferdighetssystemet blir gjenkjennelig, men med en del nyheter.
YouTube/BioWare

Den tredje våpentypen benytter plasma og opererer med tregere skuddtakt, men blant annet varmesøkende egenskaper og muligheten til å lade opp våpenet for kraftigere skudd.

Når det gjelder ferdighetssystemet er det heller ikke her noen restriksjoner på hvilke ferdigheter du kan velge å spesialisere deg i. Ferdighetene er delt inn i kategoriene kamp, teknologi og «biotics», og som tidligere kan alt oppgraderes. Man kan også velge ulike måter å oppgradere ferdigheter på, som skal gi flere muligheter når det gjelder å skreddersy figuren til spillestilen din.

Ellers har kampene generelt høyt tempo med vekt på sømløs bruk av dekninger, og jetpack-en på ryggen spiller også en stor rolle i kamp ved at den mulliggjør kjappe, defensive manøvre.

Mass Effect: Andromeda lanseres den 23. mars til Windows, PlayStation 4 og Xbox One.

Det blir mange sideoppdrag i det nye Mass Effect-spillet: BioWare har bekreftet at disse skal bli mer spennende enn i tidligere titler »

Siste fra forsiden