Call of Duty: Modern Warfare

Slik blir spilling på tvers av plattformer i Call of Duty: Modern Warfare

Flere valgmuligheter, lettere å spille med venner.

Activision

Da Activision viste frem flerspillerdelen til Call of Duty: Modern Warfare i sommer, ble det klart at spillet er designet for spilling på tvers av plattformer. Denne uken kunne utgiveren avsløre hvordan det hele skal fungere, og her blir det mange valgmuligheter.

Spillerne bestemmer

Du velger selv om du vil møte spillere fra andre plattformer.
Activision

Via sine nettsider forteller Activision først og fremst at kryssplattformspill er noe spillere selv velger å være med på eller ikke. Dersom du for eksempel sitter på Xbox One og ikke har lyst til å spille med PC- og PlayStation 4-eiere, kan du ganske enkelt skru av funksjonen. De som ønsker å måle evner mot spillere på andre plattformer, får gjøre det på den måten de selv vil.

Call of Duty: Modern Warfare kan spilles med enten mus og tastatur eller håndkontroller på samtlige plattformer – altså PC, PlayStation 4 og Xbox One. Hvilket oppsett du bruker vil i utgangspunktet avgjøre hvilken matchmaking-gruppe du havner i, men dersom du på død og liv har lyst til å spille kontroller mot mus og tastatur kan du åpne for det.

På denne måten håper Activision å tilby en opplevelse som er rettferdig for alle, samtidig som matchmaking-systemet har et vidt spekter av spillere å ta av. Spillere kan selv prøve ut spilling på tvers av plattformer til helgen, under en åpen betatest.

Enklere å spille med venner

Ta med deg venner fra PC, PlayStation 4 og Xbox One ut i kamp.
Activision

Videre gjør kryssplattformløsningen det mulig å spille med venner på andre plattformer. Ved å logge seg inn med COD-kontoen – noe man er nødt til i Modern Warfare – kan man enkelt opprette en gruppe og invitere spillere uansett hva de spiller på.

I tiden etter lansering håper Activision å bygge videre på den sammenslåtte spillerbasen. Planen er derfor å lansere nytt innhold – kart, moduser og oppdrag – samtidig på alle plattformer, slik at ingen må vente på å få spille sammen igjen.

Utgiveren har tidligere bekreftet at Modern Warfare ikke får noe sesongpass, og at samtlig ekstrainnhold blir tilgjengelig gratis.

Call of Duty: Modern Warfare lanseres 25. oktober.

Les også: Rykter hevder at neste års Call of Duty blir en «reboot» av Black Ops »

Siste fra forsiden