Slik fungerer spilleierskap på Xbox One

Microsoft forklarer systemet sitt.

I går ble det klart at Xbox One krever tilkobling til nettet, men at du ikke konstant må være koblet opp for å kunne spille spill. Det ble også forklart at man måtte installere alle spill til systemet, og at installasjoner på nye profiler krever betaling. Det var imidlertid stor forvirring om hvordan dette skulle fungere i praksis.

Nå har Microsoft-toppen Phil Harrison forsøkt å gjøre rede for situasjonen, overfor nettstedet Eurogamer.

Harrison forklarer at hvis du kjøper et spill og installerer det på din Xbox One, kan både du og alle andre i husholdningen spille spillet. Det vil si at alle som har brukerprofiler på konsollen din, kan bruke spillene du har kjøpt på den.

Hvis du tar spillet med til naboen, kan du installere spillet der, og dere kan spille det gratis – så lenge dere bruker din profil. Om naboen ønsker å spille videre på sin profil må han betale for det. Dette gjelder uansett om du har latt ham låne den fysiske kopien av spillet eller ikke. Den samme restriksjonen gjelder om din egen husholdning har flere konsoller.

Man kommer ikke utenom internett.

Arbeider med løsninger for bruktsalg

Når det så kommer til bruktsalg, skal Microsoft arbeide med en løsning som de ikke ønsker å gå inn på enda. Harrison forteller at de vil «ha et system hvor du kan bytte inn et bruktspill hos en spillbutikk», men hvordan dette skal fungere sier de ikke noe om. De vil imidlertid fortelle mer om dette før lanseringen av konsollen.

Harrison sa også litt om konsollens nettkrav.

– Noen deler av systemet vil fungere «offline». Jeg tror nøkkelpoenget er at Xbox One må ha internett, men den behøver ikke å være koblet opp hele tiden. Vi tror at de fleste av de største spillene på Xbox One, og de fleste spillene og opplevelsene du vil bruke, vil være koblet opp mot nettet, sier han.

Han understreker at investeringene Microsoft har gjort i infrastruktur bør sikre at alle spillerne får en god opplevelse, men at han forstår folks uro om hva som skjer om de har en ustabil oppkobling til nettet.

Oppdatering: Phil Harrison har sagt til Kotaku at Xbox One må kobles opp mot nettet minst én gang om dagen for å fungere, men en senere kommentar indikerer at dette ikke er bestemt enda.

Les også: Xbox One er avduket
Les også: Kommentar: På tide å koble av?

Siste fra forsiden