Slutt med Microsoft-poeng?

Kilde hevder poengene vil bli historie i løpet av året.

Som de fleste Xbox 360-brukere vet har Microsoft egen verdensomspennende «valuta» på plattformen, som kalles Microsoft-poeng. For å kjøpe nedlastbart innhold må brukerne kjøpe Microsoft-poeng som legges i kontoen deres, og kan brukes derfra. Microsoft-poeng brukes også på Windows Phone Marketplace og Zune Marketplace.

hevder nettstedet Inside Mobile Apps at poengene er på vei ut. Før året er omme vil Microsoft, ifølge en kilde de har snakket med, ha gått over til en modell lik den vi finner på Apples App Store og Googles Android Store. Det betyr at brukerne betaler med sin lokale valuta i stedet.

Prisene de enkelte brukerne får oppgitt vil ifølge kilden basert på regionen kontoen deres er registrert i. Brukere som har ubrukte Microsoft-poeng på kontoene sine skal få disse overført til ekte penger.

Microsoft ville ikke selv kommentere saken, men de skal visstnok ha fortalt utviklere som jobber med plattformene deres om endringen og bedt dem ta høyde for den i sine videre planer.

Bruken av Microsoft-poeng har fått endel kritikk, blant annet fordi man må bruke et verktøy som Microsoft Points Converter for å finne den reelle prisen på ting man kjøper på tjenesten.

Siste fra forsiden