Smurfene inntar konsollene

Ny smurfefilm smurfes av smurfespill.

Til sommeren kommer en ny animasjonsfilm om de små, blå smurfene, og som seg hør og bør får den følge av et spill. Det er Ubisoft som står for utgivelsen, og de vil lansere spillet på Xbox 360, PlayStation 3, Wii og Wii U. Dessuten kommer en interaktiv bildebok med minispill til Nintendo DS.

The Smurfs 2 er et sideskrollende plattform/actionspill hvor småtassene må reise verden rundt og gjenskape viktige scener fra den kommende filmen. Handlingen foregår i storbyene New York og Paris, samt et eller annet sted i den arktiske tundraen og i en lavajungel som jeg ikke er helt sikker på hvor befinner seg i virkeligheten.

Gargamel plager smurfene igjen

Som vanlig har Smurfine blitt kidnappet av den onde trollmannen Gargamel, denne gangen fordi han ønsker å skape sin egen smurfehær og trenger smurfeessens for å oppnå målet sitt. Dermed må de ekte smurfene redde Smurfine og sette en stopper for Gargamels planer.

Skjermbilde.

Spillet støtter samarbeidsspilling, og spillerne kan velge mellom ni forskjellige smurfefigurer fra filmen. På de gamle konsollene får opp til fire spillere samarbeide, mens på Wii U får en femte spiller bli med via den unike skjermkontrolleren.

Naturligvis har alle smurfene egne, unike egenskaper, som de kan gjøre nytte av i spillets 30 nivåer.

Visste du forresten at det er over 30 år siden smurfene fikk sitt første spill? Det het Smurf: Rescue in Gargamel's Castle, og kom til konsollene Atari 2600 og Colecovision. Også her måtte man redde Smurfine fra trollmannen Gargamel. Selve tegneserien ble skapt så langt tilbake som i 1958, av belgiske Pierre Culliford (Peyo).

Les også: Anmeldelse: Lego City Undercover

The Smurfs 2 - The Game-trailer.

Siste fra forsiden