Snart kan du kjøpe Scrolls

Minecraft-skaperen selger tilgang til tidlig versjon av spillet.

Mojang har bekreftet i et intervju med Polygon at deres neste spill, Scrolls, blir lagt ut for salg i slutten av april. Spillet er ikke ferdig, men de selger en rabattert beta-utgave på samme måte som de i sin tid gjorde med Minecraft. På denne måten håper Mojang å få verdifulle tilbakemeldinger fra fansen.

Hvem beseirer hvem?

Scrolls er et såkalt samlekortspill, en sjanger som originalt ble introdusert med Magic: The Gathering for tjue år siden. I tillegg har skaperne dratt inn elementer fra brettspill for å visualisere kamper mellom motstanderne. I fjor sommer åpnet de for lukket alpha-testing for noen av de som hadde meldt sin interesse. Men fra slutten av neste måned blir det altså muligheter for alle å forhåndsbestille og teste ut nyskapningen for en billig penge. I første omgang blir det kun tilgjengelig for Windows-brukere, men de avslører at en Mac-versjon er på trappene, og at de ikke utelukker en Linux-lansering på sikt.

Utelukker ikke mikrotransaksjoner

Selv om Mojang i hovedsak ønsker å benytte seg av tradisjonelle finansieringsmetoder, snuser de på muligheten til å la spillerne kjøpe ekstra innhold. Noen diskuterer muligheter for å oppgradere avataren, eller få tilgang til bedre statistikk, men selskapet har i utgangspunktet liten interesse i alle former for utradisjonelle inntjeningsmuligheter:

– Selve kjernespillet skal ikke kreve ekstra betaling, og spillet skal videreutvikles etterhvert, har spilldesigner Jakob Porser sagt til Polygon.

Med den massive suksessen som Minecraft har gitt er det liten tvil om at Mojang har store sko å fylle. Selv om de innser at det er en smal sjanger, og at de neppe kommer til å overgå sitt forrige spill rent salgsmessig, satser de på å få en solid gruppe som elsker spillet.

Kortstokken er nokså stor.

– Med Minecraft i ryggen kommer vi ikke til å gå konkurs selv om antall solgte eksemplarer ikke lever opp til forventningene, utdyper han. Vi er så heldige at vi har råd til å eksperimentere og forsøke oss på ting vi selv ønsker.

Konkurranse om smalt marked

I forrige uke annonserte Blizzard at de de også holder på med et samlekortspill: Hearthstone: Heroes of Warcraft. Mojang ser på nyheten som et tegn på at de gjør noe riktig:

– Min første reaksjon var «awwww», ettersom det er Blizzard. Jeg er en stor fan av Blizzard, de skaper gode spill. Samtidig kan du se på dette på mange måter. Dette kan potensielt utvide markedet, og hvis Blizzard har tro på denne sjangeren så er det kanskje et tegn på at vi gjør noe riktig. Til syvende og sist gir dette forbrukerne flere muligheter, og vi må forsøke å skape det beste spillet vi klarer. All honnør til Blizzard om de lager det beste spillet, da får vi forsøke oss på noe annet, avslutter Porser.

Les også: Ny runde Magic: The Gathering
Les også: Blizzard annonserer gratis samlekortspill

Siste fra forsiden