Snipp, snapp, snute for PlayStation 3

Sony har produsert sin siste PlayStation 3-konsoll.

Sony

Mens verden fortsetter å bevege seg fremover legger Sony nå PlayStation 3 bak seg for godt. Dette melder Gematsu, som peker på at den siste gjenværende modellen på 500 GB har gått ut av produksjon.

Den nesten 11 år gamle konsollen ble først lansert i Japan og Nord-Amerika i november 2006, mens vi i Europa måtte vente til mars 2007 med å få tilgang. Siden da har Sony solgt over 80 millioner eksemplar av konsollen, som møtte sterk konkurranse fra Microsofts Xbox 360.

Skral fremtid

Resistance: Fall of Man var et av lanseringsspillene til PlayStation 3. Her vist med et såkalt «bullshot» – et bilde som er mer høyoppløselig enn spillet.
Sony

På spillfronten står det – ikke overraskende – skralt til for veterankonsollen. En versjon av filmlisensspillet Cars 3, fotballspillet PES 2018 og NBA 2K18 er de eneste tre spillene vi kan vente oss fremover.

Når det er sagt, etterlater PlayStation 3 seg mange godbiter. Spill som The Last of Us, Uncharted-serien, og Demon's Souls er bare noen av de få spillene vi i hvert fall satte veldig pris på på Gamer.no. Hele oversikten finner du i vår anmeldelseseksjon.

Da konsollen ble annonsert, reagerte mange på den stive prisen. PlayStation 3 gikk for om lag 6000 kroner ved lansering i Norge, mens Microsofts konsoll på samme tidspunkt kostet mellom 2600 kroner og 3300 kroner, avhengig av hvilken versjon av konsollen man kjøpte.

Sony lykkes for tiden godt med oppfølgerkonsollen PlayStation 4, som med sine 50 millioner solgte etter 3,5 år i handel ligger an til å selge bedre enn forgjengeren.

Som en liten kuriositet gravde vi frem vår første nyhetssak om konsollen:
PlayStation 3 vises på E3 2005 »

Siste fra forsiden