Sony avslørte PlayStation Vita

Her er detaljene om den håndholdte konsollen.

I natt norsk tid holdt Sony et pressearrangement i Los Angeles, hvor de blant annet viste frem sin neste håndholdte konsoll. Maskinen, som til nå har vært kjent som NGP («next gen portable») har offisielt fått navnet Vita, og sjefen for Sonys spilldivisjon, Kaz Hirai, forklarte navnet på følgende måte:

– Så, hva betyr Vita? Vita betyr liv, og vi er overbeviste om at Vita vil bli det første produktet som virkelig visker ut linjene mellom PlayStation-underholdning og ditt virkelige liv.

Den nye konsollen skal lanseres over hele verden i løpet av årets fjerde kvartal. Konsollen lanseres i to forskjellige versjoner. Den ene kommer kun med Wi-Fi-støtte, mens den andre også støtter 3G, og kan være på nett overalt hvor det er 3G-dekning.

Annonseringstraileren.

Konsollen har trykksensitiv skjerm (16:9) som kan registrere flere trykk samtidig. Den får også en «touch pad» bak. I tillegg har den kamera både foran og bak. Den støtter en rekke musikk- og filmformater, samt flere populære bildeformater. Filer kan overføres via USB. De fullstendige spesifikasjonene kan du lese hos Sony.

Sony har også annonsert hvor mye konsollen kommer til å koste. Amerikanerne må ut med 250 dollar (1337 kroner, faktisk) for den billigste utgaven og 300 dollar (litt over 1600 kroner) for den dyreste. Her i Europa har Sony rett og slett byttet ut dollar-tegnet med euro-tegnet. Den billigste versjonen vil koste 250 euro (cirka 1950 kroner), mens den dyreste koster 300 euro (litt over 2350 kroner). Noen veiledende pris for Norge har vi ikke, men vi regner med den europeiske prisen blir gjeldende.

Sony hevder at over 80 spill er under utvikling for Vita. De har allerede kunngjort titler som Uncharted: Golden Abyss og wipEout 2048, og vi har også fått høre om spill som LittleBigPlanet, Street Fighter X Tekken, Super Stardust Delta, Virtua Tennis 4, Hustle Kings og BioShock Infinite.

Les også vår rapport fra Sonys pressekonferanse.

Siste fra forsiden