Sony: – Hvorfor være først ute med ny konsoll?

Sony-sjefen tror ikke det lønner seg å være først.

I et intervju med The Times (via Polygon) gir Sony-sjefen Kaz Hirai uttrykk for at selskapet ikke kommer til å rushe ut sin nye konsoll før Microsoft hopper først.

– Hvorfor gå først, når konkurrentene dine kan se på spesifikasjonene og selv lage noe bedre?, spør Hirai.

Akkurat hva det er japaneren hinter til her er litt usikkert. Betyr dette at Sony kommer til å la Microsoft annonsere sin konsoll først, eller kan det også være at PlayStation-bedriften ønsker å lansere konsollen etter konkurrenten?

Som IGN påpeker er dette uansett en rar uttalelse, ettersom vi må anta at utviklingen av den nye konsollen har kommet såpass langt at kun mindre detaljer kan endres. Eller, selvfølgelig, markedsføringen i tiden fremover.

Wii U ble lansert allerede i høst. (Foto: Audun Rodem / Gamer.no)

Siden intervjuspørsmålet også, ifølge Polygon, gikk på et mulig lanseringsvindu, er det lite sannsynlig at kommentaren handler om Wii U. Nintendo-konsollen ble sluppet i fjor høst, og benytter seg angivelig av mindre hvass maskinvare enn Microsoft og Sonys kommende duppedingser.

Rykteflomm

Det hagler med rykter rundt de kommende konsollene for tiden. Det uten at vi vet så mye som et knyst av sikker informasjon enda. Sist uke dukket det opp et rykte om at Sony kommer til å vrake den tradisjonsrike DualShock-kontrolleren til fordel for noe mer futuristisk: en håndkontroller med trykkfølsom LCD-skjerm på forsiden og biometriske sensorer på baksiden.

Er dette den siste Dual Shock-utgaven vi får?

De biometriske sensorene fanger opp data fra hendene, slik som puls og temperatur. Hvordan dette kan brukes i spill er litt vanskelig å si, men vi kan se for oss et spill som endrer seg basert på spillerens tilstand.

I høst hvisket også noen uviklere om at de hadde fått tilgang på utviklingsmaskinvare. Dette skal ha vært en modifisert PC med kodenavnet Orbis.

Rundt samme tid hevdet Bloomberg at neste Xbox kom til å være på markedet i løpet av november 2013, men at tidspunktet for selve avdukingen ikke var bestemt enda.

Uansett er det duket for et spennende spillår. Sett bort fra høstens nye Nintendo-tilskudd, Wii U, har vi ikke hatt nye stuekonsoller siden 2006.

Les også: – Utviklere har fått PlayStation 4-maskinvare Les også: Frister det med spillstreaming på PlayStation 4?

Les også
Square Enix med gigantisk Final Fantasy-samling

Siste fra forsiden