Sony: – PSP gjorde for lite nytt

Storselskapet innrømmer at de var for fornøyde, og tenker nytt med Vita.

Sonys har solgt over 60 millioner eksemplarer av de ulike variantene av sin håndholdte satsning PSP. Det er i Japan konsollen har vært mest populær, og salgstallene har ikke alltid vært like imponerende her i Europa og i Nord-Amerika. Mye av kritikken har vært rettet mot at den bærbare spillmaskinen har vært for konservativ, og «kun» gått for mindre versjoner av tradisjonelle spillopplevelser. Dette er kritikk Sony tydeligvis har tatt til seg.

Slik ser en av PSP-utgavene ut..

Spillbloggen Kotaku har intervjuet Shuhei Yoshida, som er sjef for Sonys spillavdeling. Der ble han blant annet spurt om hvorvidt de har vært redde for at deres kommende håndholdte Sony Vita blir nok en PSP.

– Det var et spørsmål vi stilte oss selv da vi begynte å jobbe med Vita. Vi så tilbake på PSP, hva vi gjorde riktig og hva vi gjorde feil. Vi var for fornøyde med oss selv, og det å tilby en PlayStation 2-lignende opplevelse på en håndholdt. Det ble ikke så mye mer enn det. De første par årene var strålende. Folk likte å spille 3D-grafikk i farta, men etter noen år ble de vant til å se på pene bilder, sier japaneren.

Gjorde ikke nok nytt

PSP står enkelt og greit for PlayStation Portable, og målet med konsollen var hele tiden å ta de omfattende, filmatiske stueopplevelsene og krympe de til et bærbart format. Nintendos konkurrende håndholdte Nintendo DS forsøkte på sin side en hel del nytt som skilte den fra deres daværende stuekonsoll Gamecube. Den hadde blant annet to skjermer, berøringssensitivitet og andre nyvinninger.

Slik ser kommende Vita ut.

– Når du sammenligner spillopplevelsen på PSP med hva du får på PlayStation 2 og 3, da med en større TV-skjerm og to analogstikker, så føles det som om PSP-en er et kompromiss. Du får ikke så mye unikt på den. Det var tingen vi tok utgangspunkt i, og ville forandre på. Selvsagt ville vi by på lekrere grafikk også, det er PlayStations gen. Forhåpentligvis vil folk oppdage at dette er hva som skiller Vita-en fra andre konsoller etter hvert som de får prøvd flere spill, avslutter han.

PlayStation Vita utgis rundt juletider, og prisen forventes å begynne på rundt 2500 kroner. Konsollen kommer med en rekke spennende funksjoner og egenskaper, slik som to kamera, en bakmontert berøringsfølsom skjerm og doble analogstikker. Tiden vil vise akkurat hvordan Sony og utviklerne makter å utnytte disse i kommende spill.

Siste fra forsiden