Sony saksøker «Kevin Butler»

Skuespilleren bak den fiktive PlayStation-personligheten Kevin Butler har lekt med Wii.

Kevin Butler er en oppdiktet rollefigur som har vært en viktig del av mange av Sonys PR-kampanjer i løpet av de siste årene. Hvorvidt han får beholde sine mange rare stillinger i Sony-systemet gjenstår imidlertid å se, for nå har skuespilleren bak rollefiguren, Kevin Lambert, havnet i en rettslig konflikt med Sony.

Han har nemlig deltatt i en reklamefilm som promoterer erkerivalen Nintendo og deres Wii. Filmen er laget i forbindelse med en markedsføringskampanje for dekkprodusenten Bridgestone, der selskapets kunder kunne få en Wii i belønning for innkjøpene sine.

Lambert spilte en av tre «forskere» hos Bridgestone, som hygget seg stort ved å drive «research» på Wii-spillet Mario Kart. Rollefiguren hans er ikke helt ulik Kevin Butler-figuren, og dette liker ikke Sony, som har saksøkt både Bridgestone og Lamberts produksjonsselskap, Wildcat Creek Inc. De mener det er et klart kontraktsbrudd at Lambert promoterer en konkurrerende konsoll.

– Vi har investert store ressurser i å bringe Kevin Butler-figuren til live, og han har blitt en ikonisk personlighet direkte forbundet med PlayStation-produktene. Å bruke Kevin Butler-figuren for å selge produkter som ikke kommer fra PlayStation er å underslå Sonys intellektuelle eiendom, og det skaper forvirring i markedet og gjør skade på Sony, sier selskapet i en melding til spillbloggen Kotaku.

Lambert har nå blitt fjernet fra reklamen, men nettstedet GoNintendo har fått tak i originalutgaven og lagt den ut på nettstedet sitt.

Les også: Sony slo på stortromma
Les også: Sony: – Du får ikke saksøke oss

Siste fra forsiden