Space Invaders blir film

Det ikoniske arkadespillet skal snedig nok opp på det store lerret.

Spillbransjen har forandret seg svært mye på bare et par år, for ikke å snakke om siden 1978. Det var året da Space Invaders kom ut. Det enkle skytespillet bergtok millioner av spillere i arkadehaller verden over, og har sammen med klassikere som Asteroids og PacMan blitt et ikon for videospillenes spede begynnelse.

Space Invaders Extreme.

Det at noe er velkjent og populært er ofte et godt utgangspunkt for en film, og det må ha vært tankerekken til Lorenzo di Bonaventura og Gigi Pritzker. Ifølge The Hollywood Reporter (via CVG) har duoen anskaffet rettighetene til spillet.

Det er ikke kjent hvordan han har tenkt å skvise en time eller tos underholdning ut av en såpass grunnleggende opplevelse. Space Invaders handler som kjent om å manøvrere et lite skip til sidene og skyte ned romvesner som kommer imot en. De er angivelig på utkikk etter en skribent som skal lage en historie rundt det grunnleggende konseptet.

Bonaventura skal for øvrig ha filmrettighetene til nevnte Asteroids også, som om mulig har et desto vanskeligere utgangspunkt for filmatisering.

Artikkelen nevner ingenting om når de tar sats på å utgi filmen, eller når innspillingen er påbegynt. Vi får se om de er i stand til å yte en eldgammel klassiker respekt.

Siste fra forsiden