Space Quest-skapernes neste spill

Klovnene fra Andromeda er tilbake, men kronerullingen deres går langsomt.

Skaperne av Sierra-serien Space Quest har drevet kronerulling på Kickstarter for å få stable i gang en ny spillserie. Frem til nå har de klart å samle 215 000 dollar av et mål på 500 000 dollar, og de har 19 dager igjen å få det resterende beløpet.

Serien, som har fått kodenavnet SpaceVenture, skal være i samme stil som Space Quest-spillene. Men verken Roger Wilco eller noen andre bifigurer fra det populære universet blir med, ettersom rettighetene til Space Quest-navnet ligger hos Activision Blizzard. Space Quest-spillene startet som tredjepersons 2D-eventyrspill med et tekstgrensesnitt, og utviklet seg til å bli pek-og-klikk-spill på nittitallet.

Prototypebilde.

Nye eventyr i gammel stil

I løpet av kampanjen har det kommet frem mange detaljer om det nye spillet. Blant annet vurderer skaperne en kvinnelig helt denne gangen. I likhet med vaktmester Roger Wilco vil hovedpersonen ha en lavtlønnet stilling og unike egenskaper. Underveis vil vi få mulighet til å reise rundt i galaksen i et romskip, og ta del i morsomme romkamper.

Spillet vil føles, se og høres ut på en måte som er veldig trofast mot de gamle Space Quest-spillene, men bruke mer moderne teknologi. I tillegg forteller spillskaperne at de har lært et og annet siden nittitallet – forhåpentligvis inkluderer det at dagens spillere ikke liker å konstant bli drept av tilsynelatende ufarlige ting når de undersøker spillverdenen.

Interessant nok har det også blitt snakket om å lage et grensesnitt som kombinerer tekstbaserte kommandoer med pek-og-klikk. Tidligere i prosessen røpet utviklerne at de har fått mange skuespillere med på laget – blant annet stemmene bak Portals GlaDOS og StarCrafts Jim Raynor. Fortelleren fra Space Quest 4 og 6 vil også vende tilbake.

Det gjenstår å se om duoen fra Andromeda får nok penger til å skape spillet sitt, og om de eventuelt vil forsøke å få budsjettet i havn på andre måter om Kickstarter-kronerullingen skulle mislykkes.

Les også: Roger Wilco på gamle eventyr
Les også: Tilbakeblikk: Police Quest

Siste fra forsiden