Spill en blind eventyrer i Pulse

I dette spillet visualiseres verden gjennom lyd og minner.

Pulse er et overlevelsesspill der du spiller en blind person som er fanget i svært farlige miljøer. Det du ser på skjermen er en visuell representasjon av lydbildet, og du kan dermed navigere deg gjennom verden litt som en flaggermus analyserer ekkoet til klikkelydene sine for å få et bilde av omgivelsene sine.

Lyden av dine egne føtter er nok til å gi et bilde av miljøene i din helt umiddelbare nærhet. Høyere lyder skaper ekko som hjelper deg å visualisere større områder.

Spillfiguren har ikke vært blind hele livet, så han bruker barndomsminnene sine til å gjenskape eller fantasere seg frem til utseendet på tingene rundt seg.

Verden inkluderer både farer og hjelpemidler. Du kan for eksempel benytte deg av noen (antakeligvis) søte vesener som hjelper deg ved å lage lyder. Men uheldigvis vil du også treffe på ting som ønsker å drepe deg, så det lønner seg å være forsiktig.

Skjermbilde.

Startet som studentprosjekt

Pulse startet tilværelsen som et studentprosjekt, og har fått positiv oppmerksomhet allerede. Det var en finalist i årets Independent Games Festival, og har også vunnet en pris i Unity Awards 2012. Prototypeversjonen kan lastes ned gratis fra utviklernes nettsted.

Prototypen er tilgjengelig for Windows og Mac.

For å lage den kommersielle utgaven håper utviklerne på hjelp via folkefinansiering. Nå som de ikke har tilgang på studentlisenser lenger trenger de blant annet hjelp til å kjøpe inn kommersielle lisenser for programvaren de bruker til å lage spillet. Utviklingen av lydeffekter koster også penger. Omtrent halvparten av budsjettet har biltt samlet inn, og nå har utviklerne har litt over tre dager på seg til å samle sammen cirka 200 000 kroner.

Spillet skal etter planen komme til Windows, OSX og Linux, og du kan se utviklernes presentasjon under artikkelen.

Pulse er ikke det første spillet som bruker en slags ekkolodd-mekanisme for å hjelpe deg å visualisere miljøene rundt deg. For noen år tilbake fikk vi gratisspillet Devil's Tuning Fork, som også høstet mye heder og ære.

Les også: Kickstarter fra Divinity-skaperne
Les også: Battle Isle får åndelig oppfølger

Siste fra forsiden