Split Second-utviklere stifter studio

Roundcube Entertainment er en splitter ny utvikler basert i England.

Det er harde kår i denne industrien, og er man ikke umiddelbart profitabel så kan det fort bety kroken på døra. Dette fikk brorparten av de ansatte i Black Rock Studios oppleve tidligere denne måneden. Lediggang og nedskjæringer gjorde at rundt 100 ansatte ble oppsagt fra selskapet som blant annet har laget kritikerroste Pure og Split/Second Velocity.

Disse karene har blant annet erfaring med å lage Pure.

Nå kan Gamesindustry.biz melde om at mange at to av de ansatte i det Brighton-baserte studioet har startet sitt eget selskap. Det heter Roundcube Entertainment, og vil også være basert i Storbritannia. Nick Baynes blir studiosjef og Ian Monaghan sjefsprodusent.

Det er ikke kjent hvilke prosjekter de to britene har tenkt å ta på seg. Som Black Rock Studios var spesialiteten deres racingspill, men det vites ikke om de ønsker å rendyrke styrkene sine eller prøve noe nytt denne gangen. Split/Second Velocity hadde en del actionelementer og minnet ikke særlig mye om andre racingspill, så sjangerblanding er i det minste noe de har erfaring med.

Hos deres gamle arbeidsgiver er det fortsatt igjen rundt 40 ansatte, som jobber på et uannonsert prosjekt basert på en Disney-lisens. En del av årsaken til nedskjæringene hos Black Rock skal angivelig ha skyldtes at Disney ønsket å satse mer på gratis spill basert på mikrotransaksjoner.

Siste fra forsiden