Split/Second-studio krymper staben

Det er mye lediggang hos Black Rock Studio, og det går ikke i lengden.

Britiske Black Rock Studio har holdt på en stund, og ble stiftet under navnet Pixel Planet i 1998. Spesialiteten deres har vært kjørespill, og de har blant annet gjort et par tolkninger av den fartsfylte motorsykkelserien Moto GP. I senere tid er de nok likevel mest kjent for elleville Pure og eksplosive Split/Second: Velocity.

Ifølge Eurogamer skal det nå ha foregått omfattende nedskjæringer hos det Disney-eide spillstudioet. Spillnettstedet melder at drøyt 100 ansatte har dratt via en gjensidig oppsigelse, Nå gjenstår kun 40 spillutviklere hos selskapet..

Vi likte Split/Second, men det solgte aldri helt som forventet.

Årsaken til disse endringene skal være at store deler av studioet har stått uten arbeid siden desember. Nå ønsker eier Disney Interactive Studios å redusere den Brighton-baserte utvikleren til kun ett spillteam. De resterende ansatte skal angivelig jobbe med et svært spennende og foreløpig uannonsert spill.

– Vi startet arbeidet med en oppfølger til Split/Second, som ble kansellert i desember på grunn av DIS' nye ledelse og andre prioriteringer. Vi hadde en konseptuke hvor vi forsøkte å komme opp med noen nye idéer, men ingenting kom ut av det. Den inaktive delen av studioet har forventet dette i månedsvis, så det er neppe noen som blir overrasket. Det er trist at det måtte komme til dette punktet, men mange er nok glade for å få pengene sine og dra etter å ha sittet uten noe å gjøre i månedsvis, røper en anonym kilde til Eurogamer.

Vi ønsker de erfarne ansatte lykke til med jakten på en ny jobb, og er spente på hva de gjenværende medarbeiderne sitter og ruger på.

Siste fra forsiden