Square Enix bekrefter Final Fantasy VII til PC

Men nyutgivelsen blir kun å finne i selskapets egen nettbutikk.

De siste par ukene har bydd på rykter om at en nedlastbar utgave av Final Fantasy VII til PC var på trappene. Nå har den offisielle spillnettsiden blitt lansert, og med den kommer det nye detaljer og en flunkende ny trailer. Denne kan du se nederst i artikkelen.

Fra før av ble det hevdet at spillet skulle få trofeer, et verktøy for å gjøre figurene sterkere dersom man hadde problemer med å komme seg gjennom spillet, og skylagring. Alle disse tre punktene viste seg å være riktige.

Midgard i all sin prakt.

Noe som derimot overrasker litt er at spillet kun blir å se på Square Enix' egen nettbutikk. Ryktene om at spillet skulle slippes på Steam har dermed vist seg å være feilaktige.

Det er tvilsomt at det er snakk om noen større HD-oppdatering, så dersom du har lav toleranse for nittitallets eksperimentering med polygonal grafikk kan det være lurt å være ekstra skeptisk. Vi får i det minste håpe at MIDI-musikken fra originalutgivelsen har blitt erstattet med musikkfiler som minner mer om lydsporets fremtoning på PlayStation. I følge Eurogamer kan vi vente oss mer informasjon i løpet av de neste timene, så vi får forhåpentligvis rede på hva som er nytt om ikke alt for lenge.

Ellers inneholder nettsiden en del veggplakater å feste øynene på, samt informasjon om hovedpersonene. Hvis du mot formodning skulle ha mistet spillmanualen kan du altså nå friske opp kunnskapen om Cloud Strifes blodtype og høyde, dersom du skulle ha interesse av det.

Høyere maskinkrav

Systemkravene som presenteres er også litt oppsiktsvekkende. Det nå 14 år gamle PC-spillet krever mye mer rå maskinkraft enn det har gjort tidligere. De nye kravene er:

Slik så Final Fantasy VII ut.
  • Microsoft Windows XP/Vista/7 (32/64-bit)
  • 2GHz Processor or faster
  • 1GB RAM
  • DirectX 9-compatible graphic card

De høynede maskinkravene kan skyldes arbeid gjort på spillet for å få det til å kjøre så feilfritt som mulig. De siste årene har den gamle PC-utgaven av Final Fantasy VII vært problematisk å spille av, ikke ulikt andre eldre PC-spill på nyere maskinvare og operativsystemer.

Square Enix har enda ikke kommet med noen offisiell pris, men ryktene tilsier at spillet vil koste 9,99 euro, eller om lag 100 norske kroner når det blir gjort tilgjengelig.

De som higer etter en mer omfattende nyutgave må nok smøre seg med tålmodighet. I forrige uke nevnte nemlig Square Enix-presidenten at det ikke blir snakk om noen omfattende nyutgave av Final Fantasy VII før studioet makter å lage et spill som overgår klassikeren.

Les også: Final Fantasy VII blir relansert på PC Les også: Anmeldelse: Final Fantasy XIII-2

Les også
Natural Selection 2 får dato
Final Fantasy VII-trailer.

Siste fra forsiden