Stainless Steel stenger dørene

Strategiutvikleren Stainless Steel Studios legger ned virksomheten, bare uker før det tilsynelatende svært heftige Rise & Fall: Civilizations at War skulle vært ferdigutviklet.

Stainless Steel Studios er utviklerstudioet bak Empire Earth og Empires: Dawn of the Modern World. Selskapet ble grunnlagt i 1998 av Rick Goodman, som var en av hovedmennene bak Age of Empires, og akkurat nå var de i ferd med å renske de siste småfeilene ut av Rise & Fall: Civilizations at War, et spill som så ut til å kunne bli svært interessant.

Nå har studioet blitt nødt til å nedlegge virksomheten. I følge forumposter fra Daniel Higgins og Bob Scott (som begge jobbet hos Stainless Steel), kom nedleggelsen som en overraskelse på de ansatte, som var svært motiverte og kun uker fra å levere fra seg en ferdig versjon av Civilizations at War.

For øyeblikket har vi ikke fått noen offisiell informasjon om nedleggelsen, men postene til de to utviklerne forteller at det var omstendigheter utenfor Stainless Steels kontroll som førte til at driften måtte avvikles. Nå er folkene som jobbet der i ferd med å finne nye jobber, og Daniel Higgins peker på at oppløsningen av dette erfarne teamet er et stort tap for strategispillere verden over.

Det er fortsatt uvisst hva som skjer med Civilizations at War. Det er den amerikanske utgiveren Midway som eier rettighetene til spillet, og hvis spillet virkelig kun har den siste finpussen igjen av utviklingen, burde det være mulig å få noen til å fullføre det (enten det er en annen utvikler eller innleide folk fra Stainless Steel).

Lanseringen av Rise & Fall: Civilizations at War skulle etter planen finne sted i februar.

Siste fra forsiden