Star Trek Online blir gratis

Sci-fi-MMO-et går over til en «freemium» forretningsmodell i løpet av året.

Det er ikke mange år siden MMO-sjangeren var ensbetydende med månedsavgifter. Etter at storsatsinger som Anarchy Online, Age of Conan, Champions Online og Lord of the Rings Online adopterte en gratismodell, ser det derimot ut til at «freemium» er et vel så populært alternativ i dag. Selv The Secret World kan ende opp med en slik modell på et eller annet tidspunkt, selv om det ikke blir med det første.

Star Trek Online dette.

Nå følger nok et storspill etter. Gamespot rapporterer at Star Trek Online-utvikler Cryptic Studios tar sats på å gjøre spillet gratis i løpet av året.

Det er uklart eksakt hvordan konverteringen blir, men det utdypes i løpet av neste uke. Cryptic Studios' nye eiere, Perfect World, melder kun at spillet er på vei til det amerikanske og det kinesiske markedet. Det er nok førstnevnte versjon som blir mest aktuell for oss nordmenn.

«Freemium» betyr typisk at utgiverne sløyfer den månedlige avgiften man betaler for å spille, og i stedet velger å tilby deler av innholdet mot betaling. Dette kan være i form av mikrotransaksjoner, slik at man for eksempel betaler små summer for utstyr og bonuser, eller at man må betale en fast månedsavgift for å få tilgang til en mer privilegiert versjon av spillet.

Les også: Vårt førsteinntrykk av Star Trek Online

Siste fra forsiden