Steam Greenlight er nå lansert

Valves avstemmingstjeneste lar deg velge hva som skal på Steam.

I en e-post forteller Valve at deres avstemmingstjeneste for spill, Steam Greenlight, nå er lansert. Tjenesten lar oss vanlige dødelige påvirke hvilke spill vi vil se på Steam ved å stemme på de vi tror kan by på en god opplevelse. Dette skal vi gjøre basert på informasjon, bilder og videoer fra spillutviklerne. Alt vil skje gjennom Steam Workshop-rammeverket.

En rask titt på nettsiden viser at utvalget inneholder alt fra originale småspill og enkle enmannsprosjekter til porteringer av mobilspill. Noe ser helproft ut, andre er mer skrale. For øyeblikket er det hele 494 titler å stemme på.

Det er likevel Valve som har siste ord i saken om hva som legges ut, og giganten har tidligere påpekt at det ikke nødvendigvis er spillene med flest stemmer som slipper inn i varmen. Half-Life-skaperen måler i stedet etter den relative interessen brukerne har for prosjektene i forhold til hva annet som ligger ute på stemmeplattformen.

Steam Greenlight lar brukerne velge hva de vil se. (Faksimile av http://steamcommunity.com/greenlight/)

Det er fritt frem for hvem som helst å legge ut spillet man ønsker å få dyttet ut på nettbutikken, uansett om det er en prototype, et konsept eller et uferdig spill. Det eneste kravet som stilles er at man har en såkalt Steam-konto uten begrensninger, noe som egentlig bare betyr at du må ha kjøpt minst ett spill. Man må likevel gjennom en søknadsprosess for å få publisert spillinformasjonen, mest sannsynlig for å luke ut useriøse bidrag. Denne krever at du sender inn et skjema med et slags omslagsbilde, minst én video som viser konseptet, minst fire skjermbilder, og en skriftlig beskrivelse i tillegg til omtrentlige systemkrav.

Flere prosjekter på gang

Valve har de siste par månedene vist at de eksperimenterer med mye rart. Vi har fått tilgang til filmverktøyet Source Filmmaker, en storskjermmodus skreddersydd for flatskjermen i stua er under utvikling, og de jobber med å gi Linux-brukere muligheten til å spille Steam-spill på sitt favoritt-operativsystem.

Samtidig har julenisseemnet Gabe Newell vært svært kritisk til Microsofts nyeste operativsystem, Windows 8, og har kalt det en katastrofe for PC-markedet. Valve går utvilsomt en spennende tid i møte med sine mange jern i ilden.

Les også: Du velger hva som kommer på Steam Les også: Gratis filmverktøy fra Valve

Siste fra forsiden