– Steam kommer snart til Linux

Left 4 Dead 2 og andre Valve-spill tar angivelig turen til operativsystemet.

Valves spillsentral og nettbutikk Steam dominerer spillmarkedet til Windows, og sprenger stadig egne rekorder. Det har likevel ikke gjort dem endimensjonale, og de to siste årene har de utvidet tjenesten til å omfatte både Mac-maskiner og PlayStation 3.

Left 4 Dead 2 på Linux. (Bilde: Michael Larabel)

Mye tyder på at den ultrapopulære tjenesten også tar turen til Linux i løpet av året.

Linux-eksperten Michael Larabel hevder nemlig at han har vært på besøk hos Valve for å bistå utviklingen av Steam til operativsystemet. Ifølge en blogg på nettstedet Phoronix har han blant annet spilt Left 4 Dead 2 uten noen andre hjelpemidler, og han har bilder som beviser det.

– Gabe liker ikke Windows

Larabel skal visst ha diskutert emnet med Valves grunnlegger og fanebærer Gabe Newell, som angivelig er en stor fan av det åpne operativsystemet. Faktisk skal skrivebordet hans skal angivelig være basen for prosjektet.

– Jeg er fortsatt satt ut av hvor interessert Valve er i Linux som plattform. Arbeidet deres er ikke et halvveis forsøk på å se ut som en Linux-vennlig organisasjon, Gabes planer for å støtte, omfavne og promotere Linux er fantastiske, skriver Larabel i bloggen sin.

Newell stiftet Valve med pengene han fikk av å selge aksjeutbyttet fra Microsoft, arbeidsgiveren hans gjennom 13 år. Han sjokkerte likevel bloggeren med hvor lite begeistret han var for Windows 8 og Microsofts fremtid.

– Valve har potensialet til å bli det mest Linux-vennlige spillselskapet, siden id Software ikke har laget noen Rage-klient for Linux, Epic Games ikke har noen spesifikke planer til plattformen og de andre storstudioene holder seg unna Linux-klienter, erklærer Larabel.

Slippdatoen for nyversjonen av Steam skal angivelig være noen måneder unna, i hvert fall i form av en betaversjon. Det er likevel med forbehold om «Valve-tid».

Les også: Valves helt unike personalhåndbok
Les også: Sony sier farvel til Linux

Siste fra forsiden