Steam vil selge nytteprogrammer

Vil ikke lenger være en ren spilltjeneste.

Valve har opplevd stor suksess med den digitale distribusjonsportalen Steam, som har blitt den viktigste salgskanalen for PC-spill på nettet. Nå vil de utvide tjenesten, og også selge programvare som ikke har med spill å gjøre.

Programmene de vil selge vil inkludere alt fra kreative verktøy til produktivitetsprogrammer. De fleste av dem vil utnytte seg av Steamworks-funksjoner, slik som muligheten til å lagre det du jobber med på nettskytjenesten Steam Cloud. Valve har ikke sagt noe konkret om hvilke programmer de planlegger å lansere på Steam.

Det store spørsmålet er: Får vi «achievements» i Photoshop?

Valve vil lansere de første nytteprogrammene på Steam den 5. september i år, og deretter vil det stadig dukke opp nye programmer for Steams brukere. Utviklere av programvare kan også benytte seg av den kommende Steam Greenlight-tjenesten for å få brukermiljøet til å stemme for Steam-lansering av programvaren deres.

– De 40 millionene spillere som bruker Steam er interessert i mer enn å spille. De har fortalt oss at de ønsker å ha mer av programvaren deres på Steam, så denne utvidelsen er en respons til disse kundenes behov, sier Mark Richardson fra Valve i en pressemelding.

Dette er en av flere Steam-nyheter for 2012. I tillegg til Steam Greenlight, som lanseres 30. august, fikk vi en mobilutgave av Steam tidligere i år. Valve har også røpet at de jobber med Steam for Linux, slik at tjenesten blir tilgjengelig på alle de tre viktigste operativsystemene for datamaskiner.

Les også: Utviklerne håver inn under Steam-salgene
Les også: Her er de beste Steam-triksene

Siste fra forsiden