Steam vil selge nytteprogrammer

Steam vil selge nytteprogrammer

Vil ikke lenger være en ren spilltjeneste.

Valve har opplevd stor suksess med den digitale distribusjonsportalen Steam, som har blitt den viktigste salgskanalen for PC-spill på nettet. Nå vil de utvide tjenesten, og også selge programvare som ikke har med spill å gjøre.

Programmene de vil selge vil inkludere alt fra kreative verktøy til produktivitetsprogrammer. De fleste av dem vil utnytte seg av Steamworks-funksjoner, slik som muligheten til å lagre det du jobber med på nettskytjenesten Steam Cloud. Valve har ikke sagt noe konkret om hvilke programmer de planlegger å lansere på Steam.

Det store spørsmålet er: Får vi «achievements» i Photoshop?
Det store spørsmålet er: Får vi «achievements» i Photoshop?

Valve vil lansere de første nytteprogrammene på Steam den 5. september i år, og deretter vil det stadig dukke opp nye programmer for Steams brukere. Utviklere av programvare kan også benytte seg av den kommende Steam Greenlight-tjenesten for å få brukermiljøet til å stemme for Steam-lansering av programvaren deres.

– De 40 millionene spillere som bruker Steam er interessert i mer enn å spille. De har fortalt oss at de ønsker å ha mer av programvaren deres på Steam, så denne utvidelsen er en respons til disse kundenes behov, sier Mark Richardson fra Valve i en pressemelding.

Dette er en av flere Steam-nyheter for 2012. I tillegg til Steam Greenlight, som lanseres 30. august, fikk vi en mobilutgave av Steam tidligere i år. Valve har også røpet at de jobber med Steam for Linux, slik at tjenesten blir tilgjengelig på alle de tre viktigste operativsystemene for datamaskiner.

Les også: Utviklerne håver inn under Steam-salgene
Les også: Her er de beste Steam-triksene

Kommentarer (41)

Forsiden akkurat nå

Til toppen