Stor lekkasje om Bungie-spillet Destiny

Konseptbilder og detaljer fra Halo-skaperens spill har kommet på avveie.

Natt til onsdag publiserte nettstedet IGN en omfattende sak om lekkasjer rundt Halo-utvikleren Bungies neste spill, Destiny. Lekkasjen inneholder konseptbilder og historieelementer fra det mystiske spillet, og kommer fra et markedsføringsskriv på ville veier. Markedsføringsskrivet skal ha blitt laget av et eksternt byrå.

Bungie var ikke sene om å ta saken i egne hender, og la ut et eget konseptbilde som svar på lekkasjen.

– Kom igjen, ta en sniktitt. Det går greit. Vi var ikke helt klare enda, men er det snart, og vi gleder oss til å endelig kunne vise dere hva vi egentlig har jobbet med, skribler Bungie på nettsiden sin etter lekkasjen.

Det er verdt å merke seg at flere av konseptbildene virker å være laget for skrivet, og at noen av bildene virker å være såkalte «mock-ups» av bilder fra DeviantArt og andre spill, ifølge Kotaku og IGN. For å se alle konseptbildene kan du gå til IGN.

– Moro og tilgjengelig for alle

Reklameinformasjonen IGN har slått klørne i beskriver Destiny som et «moro og tilgjengelig spill for alle» som «tar sikte på å skape et univers som er like dypt, håndgripelig og gjenkjennbart som Star Wars-franchisen.» Nettstedet spekulerer i om dette betyr at Bungie tar sikte på å skape noe litt mer barnevennlig enn Halo-serien, noe som understøttes av et sitat fra Bungie-toppen Jason Jones:

Ett av de lekkede konseptbildene. (Faksimile: IGN)

– Destiny er designet for din indre syvåring. Vi vil at det skal føles ut som et mytisk eventyr.

Videre beskriver reklamedokumentet spillet som en sosial opplevelse som skal kunne oppleves med venner. Akkurat hva dette betyr er uklart, men vi regner med det i det minste omhandler en flerspillerdel i en eller annen form. IGN spekulerer i at dette kan bety at spillet faktisk har noe med MMO-sjangeren å gjøre, slik rykter fra i fjor antydet.

Rent mytologisk virker Destiny å føye seg inn blant andre sci-fi-spill. Det hele virker å ta sted i en dyster fremtidsvisjon, etter at det eneste som gjenstår etter mennesket gullalder er ruiner. Over Jordens siste by henger det et gedigent utenomjordisk romskip, som ingen vet hva er eller hvor kommer fra. Men av en eller annen grunn beskytter romskipet, som kalles The Traveler, byen. Utenomjordiske monstre truer med å kapre Jorden, og det er opp til spilleren å sette en stopper for invasjonen.

Det offisielle konseptbildet fra Bungie.

Dokumentet bekrefter også at spillet er planlagt til Xbox 360 og PlayStation 3.

Rettstvist røpte Destiny

Vi fikk først høre om Destiny i mai i år, da rettsdokumenter i tvisten mellom Activision og Infinity Ward-avhopperne Jason West og Vince Zampella kom ut i offentligheten. Her ble nemlig en 27-sider lang kontrakt mellom Bungie og Activision der det kom frem at Halo-studioet hadde planer om fire spill i en ny serie som gikk under kodenavnet Destiny.

Den gang ble det også hevdet at Destiny skulle komme til Xbox 360 og en eventuell ny Xbox, noe den nye lekkasjen ikke nevner.

Les også: Rettsdokumenter avslører Bungie-spill Les også: Bungie stiller ikke på E3

Siste fra forsiden