Store forandringer for Play.com

Nettbutikken slutter å selge spill selv, og blir en ren markedsplass.

Den Jersey-baserte nettbutikken Play.com har i mange år vært svært populær hos norske spillkjøpere. Ikke bare har prisene deres vært langt lavere enn det vi er vant med her til lands, men de har også operert med gratis frakt til de fleste europeiske land.

I 2011 begynte imidlertid ting å gå galt for den populære butikken. En av hovedgrunnene til de lave prisene har vært et smutthull i skattereglene på de britiske kanal-øyene, som gjorde at de ikke behøvde å betale merverdiavgift. Etter mange års press ble imidlertid lovverket endret, og fra og med april 2012 var det slutt.

Dette skapte trøbbel for flere populære nettbutikker, og mange vurderte å flytte varehusene sine til andre land. Sveits, asiatiske land eller til og med USA ble nevnt som aktuelle kandidater.

Nå har imidlertid Play.com besluttet å legge ned alt salg av spill, filmer, bøker og andre produkter. I fremtiden vil nettstedet kun være et marked hvor kunder og andre aktører kan selge ting via nettstedet deres, litt som eBay og Amazon Marketplace. Play.com har bekreftet dette overfor bransjemagasinet MCV.

Omstruktureringen, som finner sted i mars, vil si at 147 ansatte mister jobbene sine på Jersey, mens 67 ansatte i Cambridge og Bristol får samme skjebne. Totalt skal lovendringen ha sørget for at 600 mennesker har mistet jobbene sine på Jersey. For oss nordmenn betyr det en slutt på billige spill og filmer fra den britiske øya.

Play.com eies av japanske Rakuten Group, som kjøpte butikken i september 2011.

Siste fra forsiden