Store kutt hos Zynga

Mange ansatte må gå hos Farmville-giganten.

Ting har ikke gått Zyngas vei i det siste, og nå har sosialspillgiganten stengt sitt studio i den amerikanske byen Boston. I tillegg planlegger de å stenge studioene i Japan og Storbritannia, og redusere bemanningen i sitt Texas-baserte Austin-studio.

Totalt regner Zynga-sjef Mark Pincus med at cirka fem prosent av selskapets totale arbeidsstyrke må gå.

– Vi tar ikke lett på disse valgene, da vi forstår hvordan de påvirker våre kolleger og venner som har vært med på reisen med oss. Vi setter stor pris på deres fantastiske bidrag, og vi vil savne dem, sier han i en oppdatering på selskapets blogg.

Videre beskriver han oppsigelsene og nedleggelsene som den mest smertefulle delen av en større plan for å redusere kostnader, som også inkluderer kutt i bruk av tjenester fra andre selskaper, kutt i reklamebudsjettet og kutt i utgifter for drifting av datasentre.

Tretten eldre spill vil pensjoneres fra markedet, og Zynga forteller at investeringene i det SimCity-aktige The Ville vil reduseres betraktelig.

– Disse kuttene, samt vår stadig innsats for å implementere med sparsomme budsjetter rundt nye spill og partnerprosjekter, vil forbedre lønnsomheten vår og tillate oss å investere i storartede nye spill, og vårt Zynga-nettverk på web og mobil, sier Pincus.

Les også: EA saksøker Zynga
Les også: Zynga starter spillportal

Siste fra forsiden