Strategiklassiker i lommeformat

Smått legendariske Z har ankommet iPhone og iPad.

The Bitmap Brothers eksisterer ikke lenger, men på nittitallet var navnet deres et kvalitetsstempel. De skapte en rekke ulike spill til flere konsoller, og har klistret navnet sitt på velkjente utgivelser som Speedball, The Chaos Engine og strategispillet Z.

Sånn ser den nye versjonen ut.

Vi har tidligere fått en nyversjon av Speedball 2 til Xbox Live Arcade, som dessverre ble trukket fra markedet etter at utgiverne Empire Interactive gikk konkurs. Spillet har også kommet ut i en annen utgave til iPhone og iPad. Nå følger strategibroren deres etter. Eurogamer melder at Z er tilgjengelig til iPhone og iPad fra i dag av.

Spillet koster 29 kroner, og tar opp 349 megabyte lagringsplass på den håndholdte enheten din.

Z mottok strålende kritikk da det ble utgitt i 1996, og var et av de første ordentlig solide strategispillene i sanntid. Man styrer en armé roboter som skal kveste en motstanderhær. I motsetning til tradisjonelle spill i sjangeren, har man likevel visse vesensforskjeller i måten man spiller det på. Man produserer ikke enheter via en typisk base, i stedet flytter man enheter over ulike sektorer og belønnes med enheter om man står der lenge nok.

Spillet har gått en grafisk overhaling og støtte for flere språk, og er altså tilgjengelig fra i dag av.

Siste fra forsiden