Taipei Assassins er verdensmestre i League of Legends

Vinnerne rasket med seg nesten 6 millioner kroner i førstepremie.

League of Legends-laget Tapei Assassins kan nå slå seg stolt på brystet og kalle seg verdensmestre i det populære nettspillet. I helgen ble nemlig finalekampen i League of Legends’ andre turneringssesong avholdt i Los Angeles. De dyktige taiwanerne rasket med seg den svimlende førstepremien på 5,72 millioner kroner.

Tapei Assassins møtte det koreanske laget Azubu Frost i finalen. I første runde tapte vinneren mot koreanerne, men tok seg sammen og vant de resterende tre kampene. Den siste kampen dominerte faktisk Tapei Assassins så mye at Azubu Frost måtte overgi seg.

Tidligere i turneringen ble begge lagene beskyldt for å ha jukset, etter at flere deltakere gløttet på den lite strategisk plasserte storskjermen i turneringslokalet. Azubu Frost ble fikk faktisk beskjed om å punge ut over 170 000 kroner etter at League of Legends-utvikleren Riot Games mente laget dro fordel av sniktittingen. De andre involverte lagene slapp unna med en streng advarsel om at slikt tullball ikke tolereres.

Som sagt var finalesalen utsolgt, og hele 10 000 mennesker hadde stappet seg inn i Galen Center. I tillegg fulgte over 900 000 ivrige seere med på direktestrømminger via Twitch.tv og Own3d.tv, ifølge Riots eSports-ansvarlige Jon Stein.

For tiden holder vi vår egen League of Legends-turnering via vårt turneringsopplegg, Gamer's Paradise. I skrivende stund holder vi fremdeles på med kvalifiseringsrundene. Den første runden ble ferdigspilt forrige uke, mens den andre runden begynner allerede i dag. Om ivrige etternølere har lyst til å henge seg på er det fremdeles noe få plasser igjen i fjerde kvalifiseringsrunde den 19. oktober, så det lønner seg å være kjappe. Vinnerne kan stikke av med 10 000 kroner og en del spillutstyr fra Cooler Master i førstepremie.

Les også: League of Legends' æresystem ute nå Les også: Riot Games bøtelegger League of Legends-juksere

Siste fra forsiden