Telltale drømmer om Star Wars

The Walking Dead-skaperen vil gjerne jobbe med større lisenser.

I et intervju med Red Bull UK har Telltale-sjefen Dan Connors snakket litt om suksessen selskapet har hatt med The Walking Dead-spillene sine. Han røpet også at selskapet, som opprinnelig ble startet av en gjeng veteraner fra LucasArts, kunne tenke seg å jobbe med det enorme Star Wars-universet. Et annet interessant alternativ er episodespill basert på eksisterende spillserier.

– Vi kommer jo fra LucasArts, og vi har alltid følt at vi kunne lage et skikkelig godt, historiebasert Star Wars-spill. I tillegg elsker vi tanken om å bygge en dypere historie satt til en flott spillserie. Noe slikt som Half Life Stories eller Halo Stories, sier han til nettstedet.

I etterkant har Steve Allison, som er Telltales visepresident for utgivelser, utdypet Connors' kommentar om Halo og Half-Life til nettstedet GamingBeat.

– Han snakket mer om vårt ønske om å en eller annen dag kunne ta på oss en større spillserie. Å bygge en historiedrevet spillserie som støtter en annen franchise, som vi er overbevist om at ikke vil kannibalisere med hovedserien.

Allison mener dette er noe Telltale kommer til å gjøre «veldig snart», men at spillseriene Connors nevnte bare er eksempler på Telltales tankegang.

The Walking Dead har solgt som hakket gjødsel.

Suksess med zombiespill

Telltale har laget episodebaserte spill i mange år, og har gjort det godt nok til å stadig kunne ekspandere virksomheten sin. Men det er først med The Walking Dead at de virkelig fant gullegget. I et intervju med Wall Street Journal forteller Dan Connors at serien kostet cirka 40% mer å lage enn Telltales andre nye serier, men at de har tatt det igjen med gode salgstall.

Etter at den første episoden debuterte i fjor vår, har Telltale solgt hele 8,5 millioner episoder, og cirka 25% av inntektene kommer fra mobilmarkedet.

Vi kan, ikke overraskende, se frem til en ny sesong av The Walking Dead. I Red Bull-intervjuet sier Connors at studioet arbeider med en måte å importere lagrefilene fra den første sesongen til den neste, slik at spillerne får oppleve videre konsekvenser av de ulike valgene de tok. Det indikerer at vi får et gjensyn med noen av de som overlevde den første sesongen.

Telltale jobber også med en episodebasert serie basert på tegneserieuniverset Fables. I tillegg har de rettighetene til å lage en episodebasert fortsettelse på Sierras gamle flaggskipserie, King's Quest. Det er imidlertid lenge siden vi har hørt noe konkret om disse prosjektene, som begge ble annonsert tidlig i 2011.

Les også: Anmeldelse: The Walking Dead Episode 5: No Time Left
Les også: Anmeldelse: Jurassic Park: The Game

Siste fra forsiden