Telltale dumper visstnok sin aldrende spillmotor

Rykter hevder at utvikleren går over til Unity i et forsøk på å redde studioet.

Telltale Games

Telltale Games' egenutviklede spillmotor – Telltale Tool – har på sine 14 år blitt kjennetegnet på utviklerens svært populære eventyr. I det siste har fans imidlertid begynt å etterlyse en oppgradering, og nå tyder mye på at Telltale er klar for å ta farvel.

Telltale Tool har vært med utvikleren gjennom både tykt og tynt.
Telltale Games

Kilder som har snakket med Variety forteller at Telltale Tool snart vil vike for den mer moderne Unity-motoren. Om ryktene stemmer blir The Walking Deads fjerde og avsluttende sesong det siste spillet utviklet med den gamle motoren, mens The Wolf Among Us 2 og det nylig annonserte Stranger Things-spillet vil motta Unity-behandlingen.

Tar grep for å redde studioet

Byttet av spillmotor kommer etter sigende som ledd i Telltales forsøk på å redde studioet. Svake salgstall og laber kritikk for blant annet Guardians of the Galaxy og Batman: The Enemy Within resulterte nylig i omfattende permitteringer av ansatte, og fremtiden til selskapet så mørk ut.

Etter en intern omrokkering fant Telltale imidlertid sin redning i Pete Hawley, tidligere visepresident i spillselskapet Zynga. På bare seks måneder har Hawley tilsynelatende fått skuta på rett kjøl igjen, blant annet med det omtalte byttet til Unity og gjennom utviklerens nye samarbeid med Netflix.

Ved siden av spillet basert på Stranger Things-serien skal Netflix produsere en TV-adapsjon av Minecraft: Story Mode. Blokkeprogrammet vil bestå av fem episoder med diverse interaktive elementer, og har premiere til høsten.

Siste sesong av The Walking Dead kommer i august.
Se traileren for spiller her »

Siste fra forsiden