Temple Run 2 knabber rekord fra Angry Birds Space

Har blitt lastet ned 50 millioner ganger på 13 dager.

I en pressemelding forteller Imangi Studios at deres oppfølger til det uhyre populære mobilspillet Temple Run har slått nye rekorder. I løpet av 13 dager har Temple Run 2 blitt lastet ned over 50 millioner ganger. Tallene baserer seg på salget av alle de tre tilgjengelige versjonene: iOS Google Play og Kindle.

Nå skal det sies at Temple Run 2 er et gratisspill, så det er heller usikkert hvor mye penger det blir ut av rekorden. I et tidligere Wired-intervju med de to utviklerne i Imangi Studios estimeres det at mellom 1 og 3 prosent av spillerne endte opp med å bruke penger på spillet.

Vi vet dog at det er uhyre mye å hente for mobilspill i gratisspillmarkedet. For eksempel tjener den finske spillutvikleren Supercell én million dollar om dagen på ett av sine spill.

Slår Angry Birds Space

Temple Run 2.

Den tidligere rekorden for 50 millioner spill var det Angry Birds Space som knuget på. De nådde tallet etter 35 dager – riktignok med en prislapp på 21 kroner. Sammenligningen blir derfor ikke helt rettferdig.

For øyeblikket troner Temple Run 2 på toppen av Google Plays liste over gratisspill, samt på App Stores tilsvarende liste. Vi anbefalte den nylanserte oppfølgeren i vår siste sak om månedens beste iPhone- og iPad-spill, der vi like godt slengte karakteren 8 etter spillet.

Det første Temple Run-spillet kom ut i august 2011, men nådde ikke gigantstatusen det har opparbeidet seg før Imangi Studios gjorde spillet gratis senere på høsten.

Les også: Månedens anbefalte iPhone- og iPad-spill Les også: Finsk mobilspillutvikler tjener én million dollar om dagen

Siste fra forsiden