The Old Republic får omfattende gratistilbud til høsten

Det Star Wars-baserte onlinespillet har nå under én million brukere.

Helt siden lanseringen i desember har det vært spekulasjoner og murringer om at nettrollespillet Star Wars: The Old Republic kunne bli et gratisspill etter hvert. I en sjanger der flere aktører finner stor suksess i en gratismodell har BioWare og EA tviholdt på en abonnementsordning. Utgiveren introduserte riktig nok en begrenset gratisperiode der spillere kunne prøve ut hva de første 15 nivåene hadde å by på tidligere i år, men det blir mer for en prøveversjon å regne enn et fullverdig gratistilbud.

Nå har derimot pipa fått en litt annen lyd. I en pressemelding forteller EA at Star Wars: The Old Republic nå vil tilby muligheten til å la spillere spille de 50 første nivåene helt gratis. Det eneste man trenger å ha for hånden er en kopi av spillet. Endringen skjer i november.

For standhaftige spillere vil det fremdeles være mulig å betale en månedlig sum for å få tilgang til hele sulamitten, men skal man spille videre etter nivå 50 må man uansett frem med lommeboka. For øyeblikket ligger nivågrensen enda på 50, men denne skal etter planen økes i løpet av de neste månedene.

Ny spillvaluta

Samtidig med gratisordningen introduseres en ny spillvaluta kalt «Cartel Coins», som skal kunne brukes til å låse opp ekstra innhold, nytt utstyr og lignende. Spillere som betaler månedsprisen får et innskudd av spillvalutaen hver måned, mens gratisspillere antageligvis må veksle inn ekte penger for valutaen, men dette er ikke bekreftet.

Star Wars: The Old Republic får gratismodell i høst.

For å lokke inn nye spillere kommer EA til å selge spillet til redusert pris fra og med august. Med i boksen får man med én måneds abonnemetstid, men etter de første 30 dagene må man vurdere om man ønsker å betale videre eller hoppe på gratistoget.

EA har også lovet at spillet vil få hyppigere innholdsoppdateringer etter august, og planlegger å gi ut en neve «Cartel Coins» og spesielle gjenstander til spillere som har vært med på løpet så langt.

Spillerflukt

Samtidig melder Polygon at Star Wars: The Old Republic nå har under en million abonnenter, noe som betyr at spillet har hatt et frafall på nært en million brukere siden februar. Dette har utvilsomt påvirket steget mot en gratismodell, og lover dårlig for MMO-en som skal ha kostet opp mot 200 millioner dollar å utvikle.

Om BioWare og EA lykkes med det nye gratistilbudet får vi ikke vite før i november.

Les også: Star Wars: The Old Republic mister abonnenter Les også: – Blant tidenes største underholdningsproduksjoner

Siste fra forsiden