The War Z lukker serverne etter datainnbrudd

Tyvene kan ha knabbet med seg epostadresser og krypterte passord.

Det omdiskuterte zombiespillet The War Z har måttet se seg nødt til å stenge ned spillserverne midlertidig. Det drastiske steget ble tatt etter at utvikleren ble oppmerksom på et datainnbrudd som skal ha åpnet for at uhumske snoker kan ha tatt med seg en drøss av info. Epostadresser, krypterte spillpassord, navn på spillfigurer og IP-adresser kan ha kommet på ville veier.

Vel og merke understrekes det at ingen betalingsinfo skal ha kommet på avveie, ettersom transaksjoner håndteres av et tredjepartssystem.

– Bytt passord

Skademeldingen kommer via en epost som utgiver OP Productions har sendt ut til alle medlemmer av The War Z-samfunnet. Samtidig leder forumlenken på nåværende tidspunkt til en kopi av den samme sikkerhetsmeldingen.

Alle brukere bes oppdatere passordet sitt etter hendelsen, selv om de etter sigende skal være krypterte.

The War Z.

– Det er en mulighet for at enkle passord kan nås ved å tvinge seg gjennom krypteringen. Våre undersøkelser viser at det er mange brukere som ikke har sterke passord, forteller OP Productions.

Hva dette betyr er litt uklart. Det spesifiseres ikke hva slags krypterings- eller hashmetode som ble brukt for å beskytte passordene.

Nå har The War Z-teamet hyret inn hjelp utenifra for å håndtere situasjonen. Allerede har man oppdaget og tettet sikkerhetshull i både spillet og i forumet, og det loves at flere tiltak skal gjøres for å forhindre at noe slikt skjer igjen.

The War Z.

– Selv om vi vet at det ikke finnes noen garanti for sikkerhet på Internett, er målet å gjøre vårt beste for å beskytte dataene deres. Vi beklager på det dypeste, står det i brevet fra OP Productions.

Ble tatt av Steam

The War Z er utviklet av Hammerpoint Games, og ble sluppet på tampen av fjoråret. Den gang stormet det rundt utgivelsen, etter at mange oppfattet beskrivelsesteksten på nettbutikken Steam som misvisende. Faktisk gikk det hele så langt at spillet ble fjernet fra nettbutikken.

I februar kom The War Z tilbake til nettbutikken, denne gangen med en litt mer korrekt tekst. Det ble da understreket at spillet ikke var ferdig helt enda.

Les også
DayZ-utfordrer får snart beta

Les mer om The War Zs lanseringshistorie

Siste fra forsiden