The Witcher 3 har fått «mod»-verktøy, men miljøet føler seg lurt

– Dette er alt vi har planlagt, sier CD Projekt Red.

The Witcher 3 med en litt annen hest.
CD Projekt RED

Like før helga slapp CD Projekt RED et modifikasjonsverktøy til PC-utgaven av The Witcher 3: Wild Hunt. Verktøyet kalles «Modkit», og lar de som ønsker det pusle med å endre utseendet til verdenen og figurene til spillet, eller gjøre ting som å endre på effekten til gjenstander.

Likevel er det flere i mod-miljøet som ikke er fornøyde. Enkelt og greit fordi verktøyet ikke står seg til sammenligning med verktøyet som ble gjort tilgjengelig til The Witcher 2: Assassin's of Kings. REDkit er et mye kraftigere og fleksibelt verktøy som kan gjøre mye mer med spillet enn det The Witcher 3s Modkit kan gjøre.

Lovet REDkit tidligere

Blant annet kan du gjøre om hesten din til en enhjørning.

Problemet er at CD Projekt RED nevnte nettopp REDkit et 2014-intervju med IGN. Da sa toppsjef Marcin Iwinski at de hadde planer om å slippe det en stund etter lanseringen av spillet. Nå virker det derimot som om Modkit-verktøyet er det eneste spillerne kan vente seg.

– Dette er modifikasjonsstøtten til Wild Hunt. For øyeblikket har vi ingen planer om å slippe noe annet, skrev CD Project REDs nettmiljø-ansvarlige Marcin Momot på Twitter.

Før lanseringen av spillet i mai ble det kommunisert at studioet hadde planer om å slippe modifikasjonsstøtte etter lansering. Da ble ikke REDkit nevnt med navn, men det er tydelig fra miljøets respons at de ventet seg noe større.

Slipper ny modus til The Witcher 3

The Witcher 3: Wild Hunt.
CD Projekt RED

The Witcher 3: Wild Hunt er det tredje og siste spillet fra CD Projekt RED basert på den polske fantasy-bokserien med samme navn. Spillet ble sluppet til Xbox One, PlayStation 4 og Windows 19. mai, og fikk nesten toppscore av oss i vår anmeldelse.

Siden lansering har CD Projekt RED utbedret spillet med oppdateringer –noen mer absurde enn andre – og sluppet gratisinnhold av ulik art. Utviklerens gratistilbud rundes av snart med en helt ny modus som lar deg spille spillet om igjen med alt du har opparbeidet deg av ferdigheter, gjenstander og nivå.

At studioet jobber med to «store utvidelsespakker» har vi vært klar over i et par måneder nå. I april lovet studioet at pakkene Hearts of Stone og Blood and Wine skulle by på 30 timer med innhold.

Det er ikke til å kimse ad.
The Witcher 3-utvidelsene er nesten like store som hele The Witcher 2 »

Siste fra forsiden