Thief 4 flyttet til neste generasjon?

Rykter vil ha det til at snikespillet ikke kommer til PS3 og Xbox 360.

Thief 4 ble offisielt kunngjort så langt tilbake som i mai 2009, men siden den tid har vi hørt lite om det kommende snikespillet. Nå hevder det britiske Xbox-magasinet OXM at det ikke lenger vil komme til dagens konsollgenerasjon, men i stedet vil lanseres til PS4 og Xbox 720 – hvis dette blir de neste konsollenes virkelige navn, da.

Ryktet videreformidles av Computer & Video Games, som sier at kilder de har snakket med indikerer at OXM-rapporten er nøyaktig. Verken OXM eller C&VG røper noe om hvem disse kildene er.

Utviklingen av Thief 4 foregår hos Deus Ex: Human Revolution-studioet Eidos Montreal, og i løpet av de siste årene har teamet bak spillet mistet flere fremtredende medlemmer. Om dette er årsaken til den lange utviklingstiden vet vi ikke.

Skjermbilde fra det første Thief-spillet.

Klassisk serie

I Thief-serien får du kontroll over mestertyven Garrett. Hans verden er en slags blanding av steampunk og vår egen middelalder, og spillene i serien har alltid fokusert på stor frihet. Oppdragene kan løses på mange måter, og tradisjonelt har det å unngå å bli oppdaget av fiender generelt vært å foretrekke fremfor å drepe dem eller slå dem i svime.

De første spillene i serien ble utviklet av kultutvikleren Looking Glass Technologies, før de ble nedlagt og Deus Ex-skaper Ion Storm tok ansvaret for det tredje spillet. Hele serien har blitt relansert via digital distribusjon i år, og du finner klassikerne både på GOG og Steam.

Selv om Thief 4 ikke later til å vise seg med det første, kan tilhengere av sjangeren blant annet glede seg til Dishonored kommer ut i oktober i år. Dette utvikles blant annet av Looking Glass og Ion Storm-veteran Harvey Smith.

Les også: – Thief 4 får nettspilling
Din spillestil avgjør lengden på Dishonored

Siste fra forsiden