THQ kan bli delt

Det går mot auksjon av spillutgiverens eiendeler. EA, Ubisoft og Warner skal være interessert.

Den amerikanske spillutgiveren THQ har i lang tid slitt med økonomien, og i desember slo de seg selv konkurs. Håpet var da å kunne drive videre, frem til de fant kjøpere eller investorer som ville investere i hele selskapet. Ifjor betegnet THQ-sjefen Jason Rubin planen som en ny start for selskapet.

Nå ser det imidlertid ut som planen har slått feil. Etter en rettslig høring er det slått fast at THQ skal auksjonere bort individuelle eiendeler den 22. januar. Det vil si at interesserte selskaper kan by på ulike spillfranchiser og -utviklere i THQ-stallen, og at selskapet risikerer å bli plukket fra hverandre.

Hva skjer med Metro: Last Light?

Både Electronic Arts, Warner Bros. og Ubisoft skal være interessert i å delta i auksjonen, og EA skal allerede ha sendt en delegasjon til THQ for å undersøke situasjonen. Det er ikke klart hvilke titler eller studioer utgiverne er interessert i.

Det er heller ikke klart nøyaktig hvilke THQ-eiendeler som blir lagt ut for salg på auksjonen. Ifølge finansbloggen Distressed Debt Investing ser det ikke ut til at alle THQs eiendeler legges ut for salg.

Den problemforfulgte spillutgiverens kommende spillutgivelser inkluderer det etterlengtede taktikk/strategispillet Company of Heroes 2, skytespillet Metro: Last Light, rollespillet South Park: The Stick of Truth og Saints Row 4.

I tillegg vet vi at THQ har fått CryTek til å jobbe med en oppfølger til gigantfloppen Homefront, mens Left 4 Dead-studioet Turtle Rock jobber med et spill som heter Evolve. Assassin’s Creed-skaperen Patrice Désiletes jobber også med et prosjekt for utgiveren, men dette omfattes visstnok ikke av auksjonen siden det er en del av THQs europeiske divisjon.

THQ har for øyeblikket ikke kommentert den nyeste utviklingen i saken.

Les også: Sniktitt: Metro: Last Light
Les også: Sniktitt: South Park: The Stick of Truth

Siste fra forsiden