Tilbake til korstogene

Stronghold: Crusader får endelig en oppfølger.

Det har gått nesten ti år siden jeg anmeldte Stronghold: Crusader i 2002, og nå er det på høy tid med en oppfølger. Det samme mener utviklerne i Firefly Studios, som har kunngjort Stronghold Crusader 2.

Som sin forgjenger blander Stronghold Crusader 2 sanntidsstrategi og middelaldersk bybygging under korstogene. Du må skape et fungerende samfunn og sørge for produksjon av mat og nødvendige varer, og så forsvare deg mot fiendene.

I alle Stronghold-spillene er festninger et svært viktig element, og slik blir det også her. Du må designe dine egne festningsverker for å holde fiendene ute, og forsøke å finne ut hvordan du best kan overvinne et intrikat forsvar når det er dine styrker som står utenfor fiendens murer.

Vi loves ny grafikk, et nytt grensesnitt, bedre datastyrte motstandere, nye feller og byggemuligheter, nye typer enheter og tøffere dataspillere. Dessuten vil avansert fysikksimulering sørge for at forsvarsmurene faller sammen på en realistisk måte.

Stronghold Crusader 2 skal lanseres sent neste år, og det er Firefly selv som vil gi det ut. Det ser kun ut til å bli distribuert via nettet, og for PC. Det offisielle nettstedet får forhåpentligvis litt mer informasjon etter hvert.

Les også: Gammelt strategispill i ny versjon
Les også: Dungeon Hero fortsatt i live

Siste fra forsiden