– Timesplitters 4 er ikke under utvikling

Selv om Crytek sier de har syv apekatter med skrivemaskiner på saken.

Det tente et håp i mange skytespillentusiaster da Crytek kjøpte britiske Free Radical Design i 2009 og gjorde dem om til Crytek UK. Overtakelsen betød at det ble håp om et nytt spill i kultserien TimeSplitters, og det hjalp nok ikke på kilingen i magen at Crytek senere bekreftet at de snuste på TimeSplitters 4.

Absurde TimeSplitters 2.

Nå har det tyske spillstudioet likevel gått ut og avkreftet alt snakk om at de jobber med et nytt tilskudd til den komiske skytespillserien. Det er likevel ikke et sårere punkt enn at de tør å spøke om det.

– Stadig økende utviklingskostnader, massive team og endesløs overtid har gjort at vi fokuserte på en mer radikal utviklingsstrategi med TimeSplitters 4. Kort sagt eksperimenterer vi med «setningen om uendelig mange aper», uttaler tyskerne ifølge Eurogamer.

– Kloning ble altfor dyrt, så vi brukte hele utviklingsbudsjettet på å handle apekatter på svartemarkedet. Disse syv apene sitter nå i et rom med hver sin skrivemaskin og flust av speil, og vi forventer at TimeSplitters 4 blir ferdig snart. Ryktene sier likevel at de ikke har skrevet kode enda, og kun terger pressen. Hersens aper, fortsetter de.

Opptatt med andre ting

Tidligere spekulasjoner har gått på at Crytek UK jobbet med et nytt TimeSplitters som lanseringsspill til neste Xbox-konsoll, men det skal altså ikke være tilfellet. Crytek har avkreftet at de engang sitter med utviklingsverktøyene til den kommende Microsoft-konsollen.

En mer sannsynlig årsak til at TimeSplitters 4 må vente er nok at det britiske spillstudioet har påtatt seg ansvaret for Homefront 2, oppfølgeren til THQs ambisiøse men halvrealiserte skytespill fra 2010. Moderstudioet jobber blant annet med spartanersimulatoren Ryse til Kinect.

Les også: Vår rykende ferske sniktitt på Crysis 3
Les også: Microsoft ville ikke ha Crysis

Siste fra forsiden