Tomb Raider forsinket til neste år

Laras gjenfødsel lar vente på seg.

Spillheltinnen Lara Croft skulle egentlig gjøre comeback til høsten, i et nytt actioneventyr som rett og slett bare heter Tomb Raider. Sjefen for utviklerstudioet Crystal Dynamics, Tony Gallagher, har imidlertid kommet med en skuffende melding til spillets tilhengerskare. Studioets forsøk på å starte serien på nytt har nemlig blitt utsatt til neste år.

– Da Crystal Dynamics først gikk i gang med å restarte Tomb Raider-serien var vi lidenskapelig opptatt av to mål. Det første var å skape et moderne Tomb Raider-spill som ville være overraskende og spennende for spillerne. Det andre var å skape det beste spillet i karrierene våre, noe som vi ville være skikkelig stolt av å ha vært med på. Vi er overbevist om at vi har noe veldig spesielt her, og vi kan knapt vente med å dele det med dere, sier han i en melding som henvender seg direkte til seriens tilhengere.

Han fortsetter:

Bilder fra nye Tomb Raider.

– Nå er vår prioritet å sørge for å levere den høyeste kvaliteten vi kan. For å oppnå dette har vi flyttet utgivelsesdatoen noen måneder, fra høsten 2012 til første kvartal 2013. Vi gjør ting som er helt nye for Tomb Raider-serien, og den ekstra tiden vil la oss gi spillet den siste finpussen som dere fortjener. Vi mener beslutningen er riktig, og jeg garantere at spillet blir verd ventetiden.

I tillegg lover Gallagher at de vil demonstrere spillet for hele verden på E3, som starter om noen uker.

Det nye Tomb Raider-spillet følger en ung Lara Croft som strandes på en tilsynelatende øde øy etter et skipsforlis. Fokus skal være på å overleve, og Lara må blant annet få i seg mat og drikke for å holde seg frisk. Miljøene i spillet skal være fullstendig åpne, og Lara kan opprette små «baser» rundt om på øya, hvor hun blant annet kan lage egne hjelpemidler.

– Glem alt du vet om Tomb Raider, her utforsker vi ting som aldri har blitt gjort i noe spill. Dette er en opphavshistorie hvor Lara Croft skapes og tas med på en utrolig reise som definerer hennes karakter, sa Darrell Gallagher da spillet ble kunngjort.

Les også:

Siste fra forsiden