Totalrenovering for Abe's Oddysee

Neste år får vi en omfattende nyversjon av nittitallsklassikeren.

Nittitallsklassikeren Abe's Oddysee var et plattform/hjernetrimspill satt til et mystisk fantasiunivers ved navn Oddworld. Du spilte Abe, en slavearbeider på et enormt slakteri, som fant ut at «arbeidsgiveren» din planla å slakte både deg og de andre slavene for å lage snacks av dere. Dermed måtte du rømme, og helst få med deg så mange av dine medslaver som mulig.

Til høsten neste år kommer Abe's Oddysee i ny utgave, til PC, PS3, Vita og Xbox 360. Den nye versjonen har fått navnet Oddworld: Abe's Oddysee – New 'n' Tasty, og kommer med flere forbedringer og forandringer i forhold til originalen.

Bilde fra originalen.

I stedet for at spillmiljøene er bygd opp av separate skjermer vil kameraet nå holde følge med figuren din slik som i vanlige plattformspill. Dermed blir det lettere å ha oversikt over miljøet, og du slipper å bli overrumplet av en fiende rett etter at du har gått inn på en ny skjerm.

Selv om spillet nå bruker tredimensjonal grafikk, ser vi fortsatt handlingen fra siden. Utviklerne har heller ikke gjort noen store endringer med selve spillmekanikken – dette er tross alt en nyutgave og ikke en oppfølger. Nivåene har imidlertid blitt fornyet for å utnytte seg av den nye spillmotorens muligheter. Mens 80-90% av nivåene og gåtene skal være så godt som identiske med originalutgaven, vil resten være endret.

Ellers lover utviklerne i Just Add Water og Oddworld Inhabitants at de vil inkludere nye lyder og stemmer, og at erfarne spillere vil oppleve mange overraskelser underveis. Vi kan selvsagt se frem til massevis av moderne grafikkeffekter. Sjekk Oddworld-nettstedet for mer informasjon om denne serien.

Les også: The Oddboxx får julelansering
Les også: Nytt Oddworld på is

Siste fra forsiden