TrackMania 2 Stadium er ute nå

Oppfølgeren til knallsuksessen TrackMania Nations er lansert.

For noen år siden var gratisspillet TrackMania Nations en av de virkelig store farsottene på nettet, og nå har spillet blitt gjenfødt i en kommersiell utgave.

TrackMania 2 Stadium skilter med samme miljø og bil som originalspillet, men har en ny enspillerkampanje med 50 ferske baner som også kan spilles i flerspiller, nye verktøy for å lage brukerskapt innhold, forbedret grafikk og lyseffekter og integrering med ManiaPlanet-systemet. Oppfølgeren skilter også med helt nye baneelementer.

Spillet er lansert på det offisielle nettstedet og Steam. Det er det andre spillet som bygger på TrackMania 2-plattformen, som ble introdusert med TrackMania 2 Canyon.

Brukerskapte berg-og-dalbaner

TrackMania-serien skiller seg fra vanlige bilspill på flere måter. Blant annet inkluderes et omfattende og lettfattelig redigeringsverktøy som lar brukerne lage og dele egne baner, og resultatet er at det finnes tusenvis av tilgjengelige baner for serien.

Landskampen fortsetter.

I flerspiller kan du se de andre bilene på banen, men ikke kollidere med dem. Alle får dermed like muligheter, og målet er å mestre banen bedre enn motstanderne, ikke å kjempe for posisjoner i et felt. Dette tillater dessuten store mengde spillere på samme bane, selv om banen har alt fra loops til store hopp.

I solokampanjen kan man sette offisielle tider og konkurrere med andre spillere på verdens-, lands- og gruppebasis. Når man setter en offisiell tid lastes en «reprise» av løpet ditt opp på nettet, slik at andre kan kjøre mot en spøkelsesversjon av din bil.

Det neste spillet i TrackMania-serien blir TrackMania 2 Valley, hvor vi får en helt ny bil og et helt nytt miljø å leke med. Dette skal visstnok være langt mer realistisk enn akrobatiske Stadium, med en bil som ikke er like glad i å sladde. Veiene i TrackMania 2 Valley vil inkludere alt fra motorveier til gjørmete skogsveier, men på tross av økt realisme har ikke serien glemt sine røtter og byr på mange berg-og-dalbane-aktige elementer.

Da TrackMania 2 Valley først ble annonsert ble det sagt at det skulle lanseres omtrent samtidig med Stadium. Vi forventer med andre ord at det ikke er veldig lenge før vi hører mer om spillet.

Les også: Anmeldelse: TrackMania United Forever
Les også: Anmeldelse: ShootMania Storm

Siste fra forsiden