Trenger penger for å fullføre STALKER 2

Utvikleren har endelig tatt bladet fra munnen.

I desember kom det som så ut til å være troverdige rykter om at utvikleren av STALKER 2, GSC Game World, hadde blitt nedlagt. Men vi fikk aldri noen offisiell bekreftelse, og i går dukket det opp en langt mer optimistisk melding på spillets Facebook-nettsted:

– STALKER-teamet er ekstremt glade. Hvorfor? Fordi vi fortsetter å jobbe med STALKER 2 etter ferien.

I dag har vi endelig fått mer konkret, offisiell informasjon fra GSC Game World. En talsmann for selskapet, Oleg Yavorski, har nemlig snakket med nettstedet Edge:

– Vi er fortsatt i ferd med å skaffe oss de økonomiske midlene for å kunne fullføre prosjektet. Vi håper at ting ender bra. Teamet ønsker virkelig å se STALKER-serien fortsette, sa Yavorski til Edge.

Konseptbilde.

Det er altså fortsatt knyttet usikkerhet til spillets fremtid, men situasjonen er tydeligvis ikke så gal som den virket i desember.

Edge spekulerer i om at grunnleggeren og sjefen for GSC Game World, Sergei Grigorovich, har forlatt selskapet. Ifølge de opprinnelige stengninsryktene skal han ha vært misfornøyd med utviklingen av den etterlengtede oppfølgeren.

Da STALKER 2 ble annonsert i 2010 sa GSC Game World at de forventet å lansere det i år. Det virker imidlertid noe tvilsomt, uansett om GSC får budsjettet i havn eller ikke. Men forsinkelser er ikke ukjent for STALKER-tilhengerne. Da originalspillet ble kunngjort i 2001 var planen at det skulle lanseres i 2003, men vi måtte vente helt til 2007 før det endelig dukket opp.

Siste fra forsiden