– Trenger vi PS Vita?

Bobby Kotick er tvilende til Sonys nye håndholdte konsoll.

Under årets E3-messe ble den håndholdte konsollen tidligere kjent som «NGP» døpt «Vita». Vi kan vente oss trykksensitiv skjerm, berøringsflate på baksiden og en egen utgave med 3G-støtte.

Men enkelte kritiske røster mener dette ikke holder. Sist ute med å synge pessimistiske toner er Activision-sjef Bobby Kotick.

–Det er et fantastisk stykke teknologi. Teknisk sett er vi kjempebegeistret for hva vi kan gjøre med den, det er virkelig noe helt utrolig, sier han til The Guardian.

Bobby Kotick. Foto: Activision

Men den umiddelbare begeistringen til tross, Kotick har ikke troen på den nye konsollen. Det er spesielt konkurransen fra smarttelefoner og nettbrett med deres spillmuligheter som bekymrer Activision-sjefen.

– Prisen er overraskende tilgjengelig, produktet selv er veldig bra, men spørsmålet er – er det et behov i markedet for en veldig spesialisert portabel enhet? Forhåpentligvis vil det være plass til Vita fordi det er et fint produkt som har andre egenskaper enn hva du kan få i de mest avanserte smarttelefonene og nettbrettene i dag.

Om Kotick har grunn til å frykte for Vitas plass i markedet gjenstår å se når konsollen lanseres senest i mars 2012.

Les også: Vi har prøvd Vita

Siste fra forsiden