Trøbbel for Wildman-skaperen

Gas Powered Games har sagt opp flesteparten av sine ansatte.

Få dager etter at Gas Powered Games startet sin folkefinansieringskampanje for det unike strategispillet Wildman har studioet sagt opp flesteparten av sine ansatte. I en åpenhjertig videooppdatering på Kickstarter har studiosjefen Chris Taylor prøvd å forklare hva som skjer.

Gas Powered Games har nemlig lite penger igjen, og for et studio av deres størrelse er det dyrt å drive den daglige virksomheten. Så dyrt at hvis de driver selskapet videre gjennom Kickstarter-kampanjen, og den ikke lykkes, vil alle miste jobbene sine uansett. Selskapet vil måtte stenge, og vil ikke være i stand til å betale ut skyldte penger eller lønn i oppsigelsesperioden.

Dette føler Taylor er for risikabelt. Det er én ting, sier han, å gamble studioets fremtid på Kickstarter-prosjektet. Men det er noe ganske annet å gamble med de ansattes fremtid, og da er det tross alt bedre å si dem opp nå slik at de ikke blir stående helt på bar bakke om ting går galt.

Gas Powered Games satser alt på Kickstarter.

Totalt har cirka 40 mennesker mistet jobbene sine, melder nettstedet Joystiq.

Nå lurer en tydelig beveget Taylor på hva han skal gjøre med Kickstarter-kampanjen. Han ber backerne om å selv stemme, via kommentarfeltet, på om han skal la den gå tiden ut eller ikke. Hvis den lykkes vil han forsøke å få tilbake sine ansatte, og fullføre spillet.

Ting tyder med andre ord på at kampanjen, som nå har 25 dager igjen, ikke har vært like vellykket som Taylor hadde håpet. Til nå den fått inn 24% av de cirka seks millioner kronene studioet er ute etter. Dette er imidlertid ikke penger i banken for Gas Powered Games. Hvis kampanjen ikke samler inn hele beløpet trekkes nemlig ingenting fra kontoene til de som støtter prosjektet.

Fremtiden avhenger av Kickstarter

Taylors åpenhjertige oppdatering resulterte imidlertid i et umiddelbart løft for kampanjen, og Taylor virket noe mer optimistisk da han nylig snakket med nettstedet Polygon. Faktisk var han allerede da i ferd med å snakke med nøkkelpersoner for å se om han kunne ansette dem på nytt.

– Det slo meg aldri at industrien ville støtte opp om oss slik som de gjorde, og at folk ville investere, ikke bare i Wildman, men i å hjelpe meg å redde Gas Powered Games og teamet. Nå virker det som Kickstarteren først og fremst handler om å redde et selskap, og ikke selve spillet, sa Taylor til nettstedet.

Gas Powered Games har drevet i nærmere femten år, men det er lenge siden de har hatt noen stor suksess på markedet. Inntil nylig var de ansvarlige for å drive og videreutvikle Age of Empires Online, men tidligere denne måneden ble det klart at utgiver Microsoft ikke lenger vil finansiere spillets videre utvikling.

Den seneste utviklingen indikerer altså at studioet ikke har klart å sikre seg noen andre kontrakter som kan holde dem i live. Dermed representerer Kickstarter-kampanjen et være eller ikke være for skaperen av spill som Dungeon Siege og Supreme Commander.

Les også: Kroken på døra for Kickstarter-spel
Les også: Kings & Castles på is

Siste fra forsiden