Ubisoft åpner nytt studio i Stockholm – skal jobbe med storslått Avatar-spill

James Camerons påkostede film «spillmatiseres» av svenskene.

Det har riktignok allerede blitt laget spill av det ambisiøse science fiction-eventyret Avatar i form av det høyst middelmådige James Cameron's Avatar: The Game, men i februar i år kom nyheten om at Ubisoft skal lage et nytt Avatar-spill via det svenske spillstudioet Massive Entertainment.

Nå melder Ubisoft på bloggen sin at det svenske studioet skal få hjelp. Ubisoft etablerer nemlig et nytt studio i Stockholm, som skal jobbe tett sammen med nettopp Massive Entertainment i utviklingen av det nye Avatar-spillet. Spillets kunngjøringsvideo ser du øverst i artikkelen.

Ubisoft øker til tilstedeværelse i Norden.
Ubisoft

Ledes av tidligere EA DICE-sjef

Massive er altså eid av Ubisoft, så med denne nye etableringen øker det franske spillselskapet sin tilstedeværelse i Norden ytterligere. Det nye Ubisoft-studioet skal ledes av Patrick Bach, som tidligere ledet EA DICE-studioet i Stockholm. Bach har tidligere vært involvert i utviklingen av blant annet Battlefield Bad Company 1 og 2, Battlefield 3 og 4, samt Star Wars Battlefront.

Den nye avdelingen har store ambisjoner, og i første omgang ligger fokuset altså på det nye Avatar-spillet. Ikke så mye er kjent om dette spillet ennå, men i videoen som ble sluppet i forbindelse med kunngjøringen av spillet kom det frem at målet er å gjenskape Pandora på en slik måte at man føler man er til stede på planeten.

Ubisoft har også indikert at spilleren skal ha stor frihet. Spillet utvikles i samarbeid med Lightstorm Entertainment, filmselskapet bak Avatar-filmen, som ledes av regissøren James Cameron. Det bruker spillmotoren Snowdrop, som er utviklet av Massive Entertainment og som også ble brukt i spillet The Division.

Det skal lages animasjonsserie av Ubisofts Assassin's Creed-serie »

Siste fra forsiden