Ubisoft jobber med hver spillserie til det er nødvendig med pause

Ubisoft jobber med hver spillserie til det er nødvendig med pause

Legger ikke serier på hylla før utviklerne er tom for idéer.

I en spørrerunde på Ubisofts egen blogg forteller sjefsgeneralen Yves Guillemot om hvordan selskapet ønsker å behandle sine spillserier.

– Vi har en strategi på plass for hver merkevare. Vårt mål er å jobbe med hver serie helt til vi skjønner at den trenger en pause. Så begynner vi å jobbe med serien igjen etter en stund, med et team som kan få den til å skinne på ny, forteller franskmannen i blogginnlegget.

Ubisoft har de siste ti årene brukt denne strategien på flere spillserier. Tydeligst er kanskje arbeidet med Assassin’s Creed-serien, som de siste fire årene har fått et nytt innslag hver høst.

Yves Guillemot, Montréal 2011 (Foto: Oliver Rich).
Yves Guillemot, Montréal 2011 (Foto: Oliver Rich).

– Når vi kommer til et punkt der vi ikke tror at vi kan gjøre det betydelig bedre, eller gi fansen noe som de ikke har sett tidligere, ønsker vi heller å vente til vi kan få et skikkelig gjennombrudd – en ny retning som lar oss puste nytt liv inn i serien, utbroderer han videre.

Man kan argumentere for at et eksempel på denne strategien er Rayman Origins. Plattformhelten vendte tilbake høsten 2011, etter å ha vært ute av sjangeren i åtte år, mens han i mellomtiden figurerte i noen minispillsamlinger.

Lager nettspill i fremtiden

I blogginnlegget forteller Guillemot også om Ubisofts planer videre.

– Vi ønsker å komme inn i rollespillmarkedet, da særlig større nettrollespill. Vi vet at vårt team hos Massive kan lage noe annerledes og spennende: noe som kan hjelpe oss med å feste en posisjon i sjangeren, bedyrer Ubisoft-sjefen.

Massive lager for tiden Tom Clancy’s The Division, som etter planen skal komme neste år. Til høsten slipper Ubisoft rollespillet South Park: The Stick of Truth. Det Obsidian-utviklede spillet er basert på den popkulturserien, og bygger den særegne satiriske og sjokkerende humoren serien er kjent for.

Les også: Ubisoft baner vei med bilspillet The Crew
Les også: Dette skjedde på Ubisofts E3-presentasjon

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen