Ubisoft vil stoppe flere Assassin's Creed-søksmål

Utgiveren mener forfatter kan ha nye søksmål i ermet.

Nylig fortalte vi at den amerikanske forfatteren John Beiswenger, som tidligere hadde saksøkt Ubisoft for å stoppe utgivelsen av Assassin's Creed III, hadde trukket søksmålet sitt.

Beiswenger hevdet at hele Assassin's Creed-konseptet var et regelrett plagiat av hans roman, Link, fra 2003. Dermed mente han at Ubisoft måtte stoppe lanseringen av det neste spillet i serien, samt at han ønsket seg over fem millioner dollar i erstatning.

Føre var

Nå ønsker Ubisoft å hindre forfatteren i å gå til nye søksmål. I etterkant av å ha trukket det opprinnelige søksmålet, sa nemlig Beiswenger at han fremdeles ser på Desmond Miles' forfadereventyr som en stjålen idé.

– Vi står fast ved at Ubisoft tydelig har begått kopirettsbrudd, og dersom vår klient ønsker å ta opp saken igjen er vi sikre på at saken vil gå i hans favør, het det i en uttalelse fra Beiswengers advokat, Kelley Clements Keller.

Derfor har Ubisofts advokater gått til retten med en egen klage, hvor de ber retten komme med en kjennelse om at spillserien ikke bryter med Beiswengers åndsverk. De påpeker at forfatteren har droppet det opprinnelige søksmålet sitt.

– Ubisoft mener søksmålet var fjollete og uten grunnlag, og ønsker derfor å hindre fremtidige krav, sier selskapet i en uttalelse til Gamasutra.

Videre påpeker den franske spillutvikleren at de er «stolte av våre kreative team og vil fortsette å iherdig forsvare de konseptene de utvikler.»

I dokumentene Ubisoft har levert til retten, forklarer de at de anser en slik kjennelse for nødvendig for at de skal kunne fortsette å utvikle og markedsføre kreativt innhold under Assassin's Creed-paraplyen «fri for den skyen Beiswengers grunnløse krav har plassert over Ubisofts rettigheter til å gjøre dette».

På toppen krever Ubisoft nå at Beiswenger punger ut for de legale utgiftene selskapet har hatt i forbindelse med søksmålet.

Les også: Assassin's Creed III foregår i Amerika Les også: Forfatter vil stoppe Assassin's Creed III

Siste fra forsiden