Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken får vi blodig vampyraction og eksplosiv flyracing.

Dette har vært en svært god uke for Xbox 360 og PS3, og en litt tregere uke for Wii og PC, men forhåpentligvis finner du noe av interesse uansett hvilke plattformer du liker.

3D Pixel Racing (Wii).

Nintendo

Det er fortsatt rimelig stille på Nintendo-fronten, men vi har i alle fall fått et nytt WiiWare-spill denne uken. Det heter 3D Pixel Racing, og er som navnet tilsier et racingspill. Spillet foregår i miljøer bygd av små blokker, og ser generelt ut som et bilspill i en Lego-verden. Det kan skilte med fem forskjellige spilltyper, nemlig «single race», «championship», «capture the flag», «hot pursuit» og «time trial». Opp til fire spillere kan kjøre mot hverandre på samme konsoll.

Vi har også fått en ny utgivelse på DSiWare. Anonymous Notes Chapter 1 - From The Abyss er et actionrollespill hvor du får utforske et uendelig grottesystem fullstappet av skatter og monstre. Et av spillets interessante elementer er «soul capture», som lar deg stjele egenskaper fra monstre du møter.

SkyDrift (PS3 og Xbox 360).

PlayStation Network

Skydrift er et racingspill som ser ut til å minne om Wipeout-serien. Her suser du gjennom fargerike og detaljerte miljøer i et av åtte forskjellige typer fly, og målet er å komme først over målstreken koste hva det koste vil. Underveis i løpene kan du plukke med deg seks forskjellige typer våpen, som du kan bruke hvis du ikke klarer å komme deg forbi motstanderne på ærlig vis. De er naturligvis like uærlige som deg, så du kan også bruke ulike defensive midler for å sabotere angrepsforsøkene deres. Spillet er også ute på Xbox 360, og kommer snart til PC.

BloodRayne: Betrayal (PS3 og Xbox 360).

BloodRayne: Betrayal følger den barmfagre vampyren Rayne, som for anledningen har kvittet seg med en dimensjon. I motsetning til de gamle BloodRayine-spillene er nemlig dette et sideskrollende 2D-actionspill med stilisert tegneseriegrafikk. Her blir Rayne rekruttert av et vampyrjegerbyrå kalt Brimstone Society, som trenger henne til å utføre et siste oppdrag for dem. Hun må infiltrere en mystisk herregård og hakke og kutte seg gjennom horder av fiender. Spillet er også ute på Xbox 360.

The Impossible Game (PS3 og PSP).

Det har også kommet en haug av «minis»-spill denne uken. The Impossible Game stammer fra XBLIG-kanalen på 360 (som ikke er tilgjengelig i Norge, takksåveldigmyemicrosoft), men er også ute på alt av mobilplattformer. Det er et skrollende spill som kontrolleres ved hjelp av én knapp, hvor du må hoppe for å unngå dødelige hindre (du kan teste en demo på det offisielle nettstedet).

Athena (PS3 og PSP).

Resten av minis-utgivelsene er retrospill fra japanske SNK. Athena er et plattformspill som kom til arkadehallene i 1986. Det gir deg kontroll over en animeversjon av gudinnen Athena i mytiske miljøer. Guerilla War er et skrollende skytespill hvor du må skyte deg gjennom en serie jungelmiljøer. Hal 21 er nok et skrollende skytespill, men denne gangen får du kontroll over et romskip (dette spillet minner litt om Xevious). Marvin's Maze er et arkadespill fra 1983, hvor du må navigere gjennom labyrintaktige miljøer og spise piller mens du unngår monstre (inspirert av Pac-Man, altså, men med mange nye elementer).

Les også
Sega bekrefter Daytona USA
Marvin's Maze (PS3 og PSP).

Ozma Wars må være et av de eldste spillene på PSN. Dette romskytespillet kom nemlig ut i 1979, og på det tidspunktet het SNK fortsatt Shin Nihon Kikaku. Spillet er visstnok historiens andre vertikale romskytespill (etter Space Invaders, som kjørte på samme maskinvare), så her får du oppleve en relativt ukjent bit spillhistorie om ikke annet. Sasuke vs Commander er også svært gammelt. Her byttes imidlertid romskipene ut med ninjakrigere. Du styrer en ninja i bunnen av skjermen, som må drepe ninjaer som hopper rundt mellom trærne over deg. Vanguard er et sideskrollende romskipspill fra 1981, som minner om klassiske Scramble (men er raskere og introduserer flere nye elementer). Her må du unngå å bli truffet av hulevegger og andre hindre, mens du skyter møtende romskip i fillebiter.

Ozma Wars (PS3 og PSP).

For litt mer nostalgi (av nyere dato, riktignok) kan du laste ned PSX-spillet Tomb Raider II Starring Lara Croft (hvem ellers skulle det ha i hovedrollen? Indiana Jones?). Hele ukens PSN-oppdatering finner du på PlayStation-bloggen.

LeedMees (Xbox 360).

Xbox 360

På Xbox 360 har vi fått både BloodRayne: Betrayal og SkyDrift, som står beskrevet i PlayStation-delen. I tillegg har det dukket opp to andre spill på Microsofts tjeneste. Først ut er LeedMees. Dette er en slags Lemmings-aktig hjernetrimmer hvor målet er å hjelpe en gruppe vandrende småraringer gjennom farlige miljøer. Spillets unike element er at det er laget for Kinect. Du må bruke en representasjon av din egen kropp som bro, heis, vegg og så videre, for å hjelpe de små vandrerne fra start til mål.

Crimson Alliance (Xbox 360).

Crimson Alliance er et actionrollespill hvor du får spille som en mektig trollmann, en erfaren leiesoldat eller en mystisk snikmorder. Opp til fire spillere kan kjempe seg gjennom de monsterbefengte miljøene sammen (enten på samme konsoll eller over Live), og da er det selvsagt en god idé å bruke figurenes unike egenskaper i kombinasjon. En ondsinnet kult forsøker å ødelegge verden, og dere må selvsagt stoppe dem.

Rock of Ages (Xbox 360 og PC).

PC

Etter sin konsolldebut i forrige uke er Rock of Ages nå ute på PC. Her kjemper to slott om makten i absurde miljøer. Poenget er å rulle en stor steinkule slik at den knuser motstanderens slott, samtidig som du forsøker å forsvare ditt eget slott mot motstanderens steinkule. Spillet finner sted i fem ulike historiske epoker, og både musikk og grafikk er sterkt inspirert av kunst fra disse epokene.

Warfare Reloaded (PC).

Ellers har det vært en temmelig begivenhetsløs PC-uke. Vi kan ta med en ny versjon av strategispillet Warfare, som heter Warfare Reloaded. Her kriger USA og Russland mot hverandre i Afghanistan, av en eller annen grunn, og både Taliban og Pakistan blandes inn.

Haunted Domains (PC).

Vi kan også nevne at det taktiske krigsspillet Men of War: Vietnam nå er ute på nettet. Vil du ha butikkversjonen må du vente til 30. september.

Om du vil ha litt hjernetrim kan du teste Bipolar, hvor du må bruke magnetisme for å komme deg gjennom femti nivåer fulle av utfordringer. Alternativt kan du ta en titt på Haunted Domains, hvor du må drive et hotell litt utenom det vanlige.

Nox (PC).

Noen retroutgivelser har vi også fått. Good Old Games har nemlig gitt ut det klassiske actionrollespillet Nox, fra Command & Conquer-skaperne i Westwood Studios. Dette spillet ble aldri noen braksuksess på markedet, men hadde mange spennende elementer. Mer rollespillmoro (men ikke action) finner vi i en pakke som inkluderer Ultima IV, V og VI (merk at GOG også har lagt ut Ultima IV helt gratis). Her får du nok en gang rollen som «avataren», som må ordne opp i Richard Garriotts magiske Britannia.

Xonotic (PC).

Gratisutgivelser

Førstepersons skytespillet Xonotic har fått en ny versjon, over ett år etter at den forrige versjonen dukket opp. Dette er et flerspillerfokusert actionspill med en rekke forskjellige spilltyper, samt ulike kjøretøyer som kan brukes. Spillet har også en enspillerkomponent hvor du får øve deg mot datastyrte «bot»-er.

Hvis du har gode minner fra gudespillet Populous kan du teste Reprisal, et webspill basert på Peter Molyneux' gamle klassiker. Det er fortsatt langt fra ferdig, og hvis du ikke har erfaring fra Populous kan det være vrient å skjønne seg på konseptet (hint: lag flatt land slik at folkene dine kan bygge der), men potensialet er absolutt til stede selv om mangelen på høyreklikk ergrer litt. Bonuspoeng for stilig chipmusikk.

Det var det for i dag. Forrige ukes artikkel skjuler seg bak denne lenken.

Siste fra forsiden